Издания / премиери

Представяне на книгата „Украйна: Война и престъпления”

Книгата съдържа 540 страници, на които са отпечатани 366 цветни и черно-бели фотографии и 38 кратки журналистически есета

Представяне на книгата „Украйна: Война и престъпления”

◊ ПОКАНА

Заповядайте на 14 март от 18.30 часа в Софийска градска художествена галерия на представянето на книгата „Украйна: Война и престъпления”, ИК "Жанет 45".

Една изключително важна книга, която всеки мислещ човек трябва да има в своята библиотека. Включва 366 фотографии (подбрани измежду над 5000!) на 93-ма фотожурналисти от 29 държави, посветени на войната в Украйна – лични истории на оцелели, както и свидетелства за извършените жестокости.

Тази книга е опустошително свидетелство за разрушенията, цивилните жертви и престъпленията, извършени на украинска земя. Нерядко фотографите, чиито творби са включени в нея, са сред първите хора, влезли в освободените селища.

Тя съдържа 540 страници, на които, освен зашеметяващите фотографии, са поместени и 38 кратки журналистически есета. Размер 200×320 мм, твърда корица, двуезична (на български и английски език).

Първото издание на книгата (на английски и украински език, с издател FotoEvidence), което изпревари нашето с около шест месеца, вече бе отличено с няколко престижни награди: най-добра книга на Международните награди за фотография 2023 и сребърен медал от наградата "Антем" в категория "Човешки и граждански права".

Всички приходи от продажбата на книгата ще бъдат преведени по сметка на Фондация "Манол Пейков и приятели" и използвани (максимално прозрачно, както винаги) за дарителски каузи, свързани с Украйна.

Книгата е налична на адрес:

https://janet45.com/

 

Автор:
ИК "Жанет 45"
Публикация:
08.03.2024 г. 10:19
Етикети:
Посетено:
194
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38679-predstavyane-na-knigata-ukrayna-voyna-i-prestapleniya