Издания / премиери

Представяне на новото издание на книгата "Слово и дело" от Константин Илиев

9 март 2024, 18 ч., Сити Марк Арт Център

Представяне на новото издание на книгата "Слово и дело" от Константин Илиев

◊ ПОКАНА

Представяне на новото издание на книгата "Слово и дело" от Константин Илиев

Автобиографичната книга „Слово и дело” е рядък документ за живота и личността на големия български музикант, композитор и общественик Константин Илиев.

Текстовете отразяват неговия субективен поглед и житейски емоции, но и дават представа за събитията на времето – бурно, изпълнено както с трудности, така и с огромните достижения на личността на Илиев, който издига българската музикална култура на едно ново равнище, поставяйки я достойно до европейските образци. Книгата е второ издание, реализирано от сина на Константин Илиев – Венцислав Илиев, специално за 100-годишнината от рождението на неговия баща.

На 9 март от 18 ч. в Сити Марк Арт Център ще бъде представено второто издание на книгата с участието на арх. Венцислав Илиев и проф. Анди Палиева.

Веднага след това от 19 ч. може да се присъедините към слушателите на концерт Спомен за Константин Илиев” в уютната зала на Сити Марк Арт Център, за да бъдем заедно на 100-годишния рожден ден на големия български музикант.

Заповядайте!

 

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
06.03.2024 г. 15:04
Етикети:
концертпредставяне на книга100-годишнинаКонстантин Илиев
автобиографична книга „Слово и дело”
Венцислав Илиев
Посетено:
290
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38667-predstavyane-na-novoto-izdanie-na-knigata-slovo-i-delo-ot-konstantin-iliev