Издания / премиери

Представяне на сборника „Несвоевременно християнство“ от Майкъл Едуардс

20 февруари 2024, 18 часа, Книжен център „Гринуич“ - София

Представяне на сборника „Несвоевременно християнство“ от Майкъл Едуардс

◊ ПОКАНА

Фондация „Комунитас“ ви кани на представянето на сборника „Несвоевременно християнство“ от Майкъл Едуардс. Размисли за книгата ще споделят Теодора Димова, проф. Владимир Градев, проф. Калин Михайлов и Александър Шпатов. Модератор: Тони Николов.
 
Книгата включва единайсет есета, посветени на боговдъхновената и поетична сила на Библията. Сред които: „За радостта“, „Вярата е знание“, „Истинското християнство“, „Любовното дело на превода“ и др. Преводът от френски е дело на Тони Николов, редактор е Димитрина Чернева, а художественото оформление е на Моника Вакарелова.
 
„Кой е Бог? В какъв свят живеем? Кой съм аз? Какво означава да бъдеш християнин, да живееш като християнин? Такива са въпросите – малко налудничави, – на които подобава да отговорим и на които, без съмнение, ще трябва непрестанно да отговаряме. А къде да намерим отговорите? В Библията. Ала колцина вярват спонтанно в това – дори сред онези, които признават, че Библията е Словото Божие?... И защо да не се информираме направо от източника, преди да потърсим помощ? Големите богослови, щом става дума за Новия завет, са Матей, Марк, Лука, Йоан, Павел, Иаков, Петър, Иуда и авторът на Послание до евреите, като тъкмо в тяхната компания е редно да слушаме и да размишляваме над Откровението.“ ~~ Майкъл Едуардс
 
Сър Майкъл Едуардс (род. 1938 г.) е англо-френски поет и литературен критик. Завършва Кеймбридж с докторат върху творчеството на Жан Расин. Смятан е за един от най-значимите съвременни английски християнски поети, за което през 2014 г. е отличен с благородническа титла от кралица Елизабет II. Основните теми в двуезичното му творчество са връзките между езика, музиката, литературата и Библията. През 2013 г. става първият британец, избран за член на Френската академия. Сред последните му книги са: „Библия и поезия“ (2016) и „Молиер и Шекспир“ (2017).
 
 
Очакваме ви на 20 февруари (вторник) от 18 ч. в Книжен център „Гринуич“ (бул. Витоша 37)!
Автор:
Фондация „Комунитас“
Публикация:
20.02.2024 г. 14:27
Посетено:
156
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38577-predstavyane-na-sbornika-nesvoevremenno-hristiyanstvo-ot-maykal-eduards