Издания / премиери

Недялко Славов представя новия си роман „Хабитат“ в Бургас

Литературна вечер на 22 февруари в Център за съвременно изкуство и библиотека

Недялко Славов представя новия си роман „Хабитат“ в Бургас
◊ ПОКАНА
 
Недялко Славов представя новия си роман „Хабитат“ в Бургас
 
Литературно събитие от висок ранг предстои за четящата публика в Бургас. Това е гостуването на писателя Недялко Славов с премиерата на най-новия му роман ”Хабитат”.
 
Домакин на срещата, организирана от Община Бургас, ще бъде Центъра за съвременно изкуство и библиотека на 22 февруари (четвъртък) от 18.00 часа.
 
Поет, автор на разкази, пиеси и романи, Недялко Славов има особено място във високата българска литература. Експресивен и изключително метафоричен, стилът му го поставя извън обичайните литературни клишета. Творбите му са пропити с обич към човечеството и са далече от тематичните клишета.
 
"Хабитат" е роман иновативен, увличащ, завладяващ, носи мощен емоционален и социален заряд и е поредното доказателство, че Недялко Славов е явление в нашето съвремие. През последните години той написа възхитителни романи, които впечатлиха читателската общност и спечелиха авторитетни литературни награди. Сред тях са "Христо Г. Данов" за романа "Фаустино", "Пловдив" за романите "Портрет на поета като млад" и "432 херца", и "Хеликон" - за романа "432 херца" и "Камбаната".
 
Недялко Славов е един от най-интересните и впечатляващи творци в българската литература. Автор със задъхан стил, изпълнен със смели метафори, изненадващи обрати и непостижими игри на фантазията, той все повече е забелязван и от журита, и от читатели.
 
Недялко Славов е роден на 12 декември 1952 година в Пловдив. Автор е на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи. Завършил е българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски" и културология в СУ "Св. Климент Охридски". Превеждан е на английски, немски, руски и гръцки език.
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
19.02.2024 г. 11:47
Етикети:
Посетено:
225
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38567-nedyalko-slavov-predstavya-noviya-si-roman-habitat-v-burgas