Издания / премиери

Представяне на Годишник на департамент „Право“

14 февруари 2024 г., 16.00 ч., Нов български университет

Представяне на Годишник на департамент „Право“

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Право“ представят Годишник на департамент „Право“ на 14. февруари 2024 г. от 16.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Събитието е с водещ почетен проф. д-р Екатерина Михайлова и дискутант доц. д-р Катерина Йочева.

Идеята за Годишник на департамент „Право“ на НБУ, в който да се публикуват актуални изследвания (студии и статии) на членове на департамента се заражда през 2013 г., когато от печат излиза първата книжка на изданието – Годишник 2012. От самото начало изданието е замислено като периодично – по 1 брой годишно, като в зависимост от обема му се отпечатва в един или в два тома. Първият брой се реализира по идея на доц. д-р Катерина Йочева, която от създаването на изданието до момента е негов съставител, отговорен редактор, отговорник за дизайна и оформлението, редактор и/или автор на преводите от и на английски език.

В редакционната колегия на изданието неизменно се включват водещи специалисти от различните направления в департамент „Право“ на НБУ – в областите на публичноправни науки, гражданскоправни науки и наказателноправни науки. Годишникът е рецензиран, вписан е в реномирани национални и международни бази данни и може да се използва както онлайн, така и като книжно издание.

В юбилейната 10-годишнина от началото на издаването на Годишника Ви каним на представяне на новия му брой – Годишник 2022.

***
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата

Автор:
Център за книгата
Публикация:
12.02.2024 г. 17:09
Посетено:
284
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38528-predstavyane-na-godishnik-na-departament-pravo