Издания / премиери

Представяне на българското издание на романа "Турнето" от Сашо Огненовски

19 декември 2023, 18:30 часа, КИЦ на Република Северна Македония в София

Представяне на българското издание на романа "Турнето" от Сашо Огненовски

◊ ПОКАНА

На 19 декември (вторник) 2023 от 18:30 часа, в галерията на Културно-информационния център на Република Северна Македония, ще се състои представянето на българското издание на романа „Турнето" (изд. „Изида") от македонския писател Сашо Огненовски. Романът ще бъде представен от издателя и литературен критик Пламен Тотев, преводача и писател Мариян Петров и от самия автор Сашо Огненовски.

Какво се случва, когато театър, управляван от хванали се за гушите посредственици, тръгне на световно турне?

Романът „Турнето" е безпощадна сатира за проблемите в театралната институция. Изкуството е унищожавано малко по малко от жадни за повече власт псевдоинтелектуалци.

Брилянтно изградените герои на Сашо Огненовски преживяват личните си трагедии на фона на несекващия разпад, съпътстван от много хумор и ирония. А загадката кой е тайнственият Азазел (или Арлекин, или Бегемот), който подписва смъртни присъди зад кулисите, държи читателя на нокти до последната страница.

Кой ще оцелее последен? Това е въпросът.

Сашо Огненовски (1964, Битоля) е актьор, режисьор и писател. Завършил е Факултета за театрално изкуство в Скопие през 1987 година. Магистър по PR и медии. Работил е като преподавател в Педагогическия факултет в Битоля. Има над 100 роли в Народния театър в Битоля. Автор е на над 10 книги с поезия, проза, драми и изследвания.

 

 

Автор:
КИЦ на Република Северна Македония в София
Публикация:
19.12.2023 г. 11:39
Посетено:
252
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38300-predstavyane-na-balgarskoto-izdanie-na-romana-turneto-ot-sasho-ognenovski