Издания / премиери

Любен Дилов-син представя новата си книга "Български антинародни приказки" в София

11 декември 2023, 20:00 ч., Клуб "Строежа" - София

Любен Дилов-син представя новата си книга "Български антинародни приказки" в София: 4
Представяне на сборника във Варна
Любен Дилов-син и екипът на "Пощенска кутия за приказки", представят изключително политически некоректния сборник "Български антинародни приказки" в София на 11 декември от 20:00 ч. в новия клуб "Строежа" на улица "Раковски" 116, със специалното участие на Мария Силвестър и Димитър Калбуров.
 
Сборникът съдържа текстове от публичните четения на "Пощенска кутия за мръсни приказки", както и ред миниатюри на изящната словесност с рядко неприлично съдържание, които авторът преди години определи жанрово като "хуйку". Или както би казал известен български футболист, това е същото като хайку, само че напълно различно.
 
Сборникът е илюстриран от прочутия творчески тандем Андрей Кулев и Ася Кованова. Текстовете са изключително политически некоректни. Част от тях са авторски, други са събирани от градския фолклор и преработени художествено.
 
Предстои книгата да излезе и на италиански език.
 
Освен редовите книги, има и ограничен брой номерирани библиофилски издания за колекционери и ценители на високата полиграфия.
 
___________
 
 
Снимки от представянето в гр. Варна.
 
Автор:
Радостина Минчева
Публикация:
10.12.2023 г. 15:26
Етикети:
Мария Силвестърсборникпредставяне на книгаЛюбен Дилов-син
"Български антинародни приказки"
Димитър Калбуров
"Пощенска кутия за приказки"
Посетено:
342
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38221-lyuben-dilov-sin-predstavya-novata-si-kniga-balgarski-antinarodni-prikazki-v-sofiya