Издания / премиери

Премиера на стихосбирката "Ти ∞" от Иво Христов

Всички средства от продажбата на книгата отиват за лечението на Иво

Премиера на стихосбирката "Ти ∞" от Иво Христов

◊ ПОКАНА

Премиера на стихосбирката "Ти ∞" от Иво Христов

Година по-късно. На любимото ни място в София - „Gramophone club“ (ул. Будапеща 2-4) . Събираме се отново, за да отпразнуваме заедно нещо ново, различно и много вълнуващо - новата стихосбирка на младия писател Иво Христов, озаглавена „Ти ∞“.

 Какво можем да ти издадем за книгата?
Не много, освен че това е първата поетична книга на Иво Христов. И, както самият автор твърди, тя е „поредното доказателство, че изкуството се ражда от болката“. За книгата самият автор казва: „Стихотворенията в "Ти ∞" са писани в продължение на две години. Те са изказ на моята вътрешна борба. Отклик са на много вътрешни чувства - обич, любов, болка, страх, тъга и отчаяние.“

 Какво можем да ти споделим за автора?
9 години. 15 мозъчни операции. 10 издадени книги и една мечта - да оздравее! Това може да се напише на виртуалната визитна картичка на 21-годишния Иво Христов. Диагнозата е “Неврофиброматоза-тип 2” или по-просто казано – болест, поразяваща с туморни образования мозъчните нерви в централния и гръбначния мозък. Тази болест открадва детството на Иво, разбива мечтите му, но го дарява с нещо безценно – дарбата да пише. Сред издадените до момента книги са „Календарът на живота“, „Животът не струва пари“, „А можехме да бъдем“, „Вътрешен път“, „По пътя към мечтите“ и др.

 Какво ще се случи в 19 часа на 10.12  в „Gramophone club“?
Ще се съберем, за да представим стихосбирката „Ти ∞“ и да помогнем на Иво Христов да продължи лечението си, продавайки ръчноизработени сувенири от неговата майка Милена. В момента Иво е подложен на терапия с лекарството „Koselugo“, като три дози от него струват цели 72 620,21 евро. Една доза е достатъчна за едва месец. Излишно е да казваме, че огромната сума е непосилна за семейството на Ивчо и те разчитат на помощта на добрите хора.

 Кои ще бъдат хората, които ще представят стихосбирката „Ти ∞“?
- Една от най-нашумелите български писателки през последните няколко години - Мария Лалева
- Неповторимият телевизионен водещ на предаването “120 минути” - Светослав Иванов
- Талантливият млад писател Боян Боев
- Цветната писателка и автор на „Лейди Гергана“ - Цветелина Цветкова
- Гост-изненада, чието име ще разбереш минути преди да се качи на сцената
- Талантливите изпълнители Димана Мирчева-DIA, Максим Ялнъзов, Виктория Асенова-Vica и Крум Крумов ще се погрижат за настроението на гостите, изпълнявайки няколко парчета.

 Ако няма да успееш да присъстваш, ни е много тъжно да го чуем! Но ето тук можеш да закупиш книгата онлайн и хем да се насладиш на творчеството на Иво Христов, хем да допринесеш за една добра кауза https://www.ozone.bg/product/ti/

Не на последно място искаме да благодарим и на нашите прекрасни домакини от Gramophone club, без които това събитие нямаше да бъде възможно, както и на всички замесени в организацията!

Очакваме те!

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
06.12.2023 г. 16:00
Посетено:
242
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38187-premiera-na-stihosbirkata-ti-ot-ivo-hristov