Издания / премиери

Представяне на книгата „Да срещнеш Звездоброец“ от Стефанка Томчева и Павлина Петкова

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“, 25 ноември 2023 г., 17.00 ч.

Представяне на книгата „Да срещнеш Звездоброец“ от Стефанка Томчева и Павлина Петкова

◊ ПОКАНА

На 25 ноември 2023 г. от 17.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще се проведе представяне на книгата „Да срещнеш звездоброец: По пътя на себепознанието“ от Стефанка Томчева и Павлина Петкова.

Събитието е с модератор гл. ас. д-р Румен Кожухаров от департамент „Дизайн“.

Историите от книгата „Да срещнеш Звездоброец“ са родени във вътрешния свят на Поли и те отразяват стремежа на човек към себепознание. Обясненията към тях и предложенията за себеизследване идват от Стефи и нейния дългогодишен опит като психотерапевт и треньор терапевт. В този смисъл всеки, който „тръгне към себе си“, открива своето вътрешно небе, пълно със съзвездия от въпроси. Ако е готов да търси отговор, те неминуемо ще доведат до осъзнатост.

Откриването и опознаването на вътрешния свят е изключително интересно и вълнуващо – то обаче се случва успешно тогава, когато е заедно с психотерапевт, заедно със Звездоброец…

Д-р Стефанка Томчева е психотерапевт, „Звездоброец“ с 20-годишна практика, майстор треньор и супервайзър по позитивна и транскултурна психотерапия (психодинамичен подход). Автор е на множество доклади, статии и книги в областта на психологията и психотерапията. Специалист е в детско-юношеска психотерапия, кризи и кризисна интервенция, треньор-терапевт в групово и индивидуално себепознание.

Павлина Петкова – педагог, психолог, психотерапевт по супервизия (метод на позитивната психотерапия), автор-звездоброец на приказни истории за размисъл и смисъл, с терапевтичен опит при работа с емоционални и поведенчески проблеми в детско-юношеска възраст – самооценка, себеприемане, самоутвърждаване, с травма и травматични преживявания.

Художник на илюстрациите – Румен Кожухаров.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
23.11.2023 г. 15:06
Етикети:
психотерапиягл. ас. д-р Румен Кожухаровпредставяне на книгаНБУ в ЦЕНТЪРаНБУ
себепознание
Павлина Петкова
„Да срещнеш Звездоброец“
д-р Стефанка Томчева
Посетено:
275
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38091-predstavyane-na-knigata-da-sreshtnesh-zvezdobroets-ot-stefanka-tomcheva-i-pavlina-petkova