Издания / премиери

Недялко Славов представя в София новия си роман „Хабитат“

21 ноември 2023, 18.00 часа, Книжен център „Гринуич“

Недялко Славов представя в София новия си роман „Хабитат“

◊ ПОКАНА

На 21 ноември от 18.00 часа писателят Недялко Славов ще представи новия си роман „Хабитат“ в София в Книжен център „Гринуич“ (бул. „Витоша“ 37).

За книгата ще говори журналистът, писател и публицист Иван Стамболов-Сула:

"Когато се изправим пред творба като „Хабитат“, ние, българите, обикновено с възхищение, гордост и мъничко тщеславие казваме: това е книга, достойна за световната литература. Това е израз на някакъв необясним национален комплекс. Не, това не е книга, достойна да се впише във всяка друга национална литература – „Хабитат“ е книга, за която всяка друга национална литература може само да мечтае, защо и там, по света, в оная пуста „чужбина“, такива текстове се появяват рядко.“

Недялко Славов е носител на Националната награда за литература „ Хр. Г. Данов“ за романите „Фаустино“ и „Камбаната“, Награда „Хеликон“ за нова българска художествена проза за романите „432 херца“ и „Камбаната“, и др. Автор е на осем романа, десет сборника с поезия, два сборника с есеистика, един с разкази и четири пиеси.

От този театрален сезон на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се играе моноспектакъла на Деян Донков „Камбаната“ по едноименния роман на автора.

Творбите на Недялко Славов са превеждани на английски, немски, руски и гръцки език.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
20.11.2023 г. 11:06
Посетено:
752
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38054-nedyalko-slavov-predstavya-v-sofiya-noviya-si-roman-habitat