Издания / премиери

Представяне на книгата „Виното – между живота и смъртта“ от Пламен Димитров

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“, 25 октомври 2023 г., 18.00 ч.

Представяне на книгата „Виното – между живота и смъртта“ от Пламен Димитров

◊ ПОКАНА

На 25 октомври 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г. С. Раковски“ 191Б) ще се проведе представяне на книгата „Виното – между живота и смъртта“ от Пламен Димитров.

Виното като философия за живота е описал в новата си книга журналистът и писател Пламен Димитров. По думите му тя съдържа кратки етюди и опуси. От 2000 г. авторът се занимава професионално с винопроизводство, но изследва и тънкостите на омайната напитка и проследява нейното историческо развитие.

Пламен Димитров: "Книгата иска да напомни, че животът, както производството на вино, следват една спирала – раждането, детството, съзряването, общуването, смъртта идва неминуемо, после тленност, отново земята ражда нещо ново – както и при виното. Това е смисълът на заглавието. За мен беше важно да напиша книга за онези 20% хора, изкушени от виното, независимо на каква възраст, които са съгласни да се подложат на този тест, на това изпитание да познават повече виното..."

Автор:
Център за книгата
Публикация:
23.10.2023 г. 14:41
Етикети:
„НБУ в ЦЕНТЪРа“НБУ
Пламен Димитров. представяне на книга
„Виното – между живота и смъртта“
Посетено:
271
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37884-predstavyane-na-knigata-vinoto-mezhdu-zhivota-i-smartta-ot-plamen-dimitrov