Издания / премиери

Представяне на стихосбирката "Слънчице в креватче" от Калин Михайлов в Пловдив

За книгата ще говори Владимир Тороманов

Представяне на стихосбирката "Слънчице в креватче" от Калин Михайлов в Пловдив

◊ ПОКАНА

Заповядайте на представянето на стихосбирката за деца и възрастни "Слънчице в креватче" от Калин Михайлов в Пловдив! Проявата ще се проведе на 28 октомври от 16,30 ч. в книжарница "Сиела" в МОЛ Пловдив.

За стихосбирката ще говори Владимир Тороманов. Ще имате възможност да чуете стихове от книгата, да се запознаете наживо с прототипи на част от героите в нея и да получите автограф от автора ѝ. 

„Слънчице в креватче" е преди всичко книга за радостта да си родител - да станеш и да останеш родител. Книга за тези някогашни, сегашни и бъдещи пораснали деца, които са се осмелили, осмеляват се или ще се осмелят да пристъпят към отговорностите на родителството, но не така, както обикновено поемат отговорности политиците, и да се впуснат в неговите приключения, ала не точно с нагласата на авантюристите. Книга за всички майки, бащи и техните деца, които създават, крепят и пренасят през времето вековечния образ на семейството.

Драги читателю, позволи на тази книжка да те отведе в един свят, който се върти - както си му е редът - около едно слънце, но където слънцата всъщност се оказват повече; свят, който среща погледа на детето и погледа на родителя, не за да ги сблъска, а за да ги просветли един чрез друг; свят, в който телефоните все още имат опашки, без да се срамуват от това. Заповядай в този едновременно смешен и сериозен свят, за да се освежиш и да оставиш за малко настрана проблемите на всекидневието". ~  Калин Михайлов

 

Проф. д-р Калин Михайлов е поет, литературовед и есеист, преподавател по антична и западноевропейска литература в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор e на осем стихосбирки, на четири литературоведски книги, на сборника с есета „Забравената мая“ (2020), както и на повестта „Смъртта няма последната дума“ (2021). Пише поезия и проза от ранна възраст, първата му стихотворна творба е публикувана през 1979 г. През 2018 г. на полски език излизат избрани негови стихотворения под заглавие „Какъв е смисълът?“ (Jaki jest sens?), а в края на 2022 г. e издадена двуезичната му българо-немска книга „Фотограф на облаци“ (Fotograf der Wolken). Отделни поетични творби на К. Михайлов са превеждани и на руски, италиански и английски език. Носител е на български и чуждестранни награди за поезия, както и на специалната награда за есе на Библейската библиотека при БФ на СУ „Св. Климент Охридски“ (2017). Последната му засега поетична книга е „Две години – два дена“, излиза през пролетта на тази година.

.................................

Книгата може да бъде намерена на адрес:

https://potayniche.com/shop/poetry

 

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
19.10.2023 г. 21:07
Посетено:
481
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37868-predstavyane-na-stihosbirkata-slanchitse-v-krevatche-ot-kalin-mihaylov-v-plovdiv