Издания / премиери

Представяне на книгата „Българската история без пудра и грим“ от Цветан Сирманов

16 октомври 2023 г., 18.00 ч., Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“

Представяне на книгата „Българската история без пудра и грим“ от Цветан Сирманов

◊ ПОКАНА

На 16 октомври 2023 г. от 18.00 ч. в Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще се проведе представяне на книгата „Българската история без пудра и грим“ от Цветан Сирманов.

За книгата ще говорят авторът Цветан Сирманов и Марияна Иванова, управител на издателство „Верен“.

Безнадежден е всеки опит да се разбере миналото на един народ, ако не се вземат предвид духовните причини за едно или друго развитие на нещата. Това е така, защото политическите, икономически и културни обстоятелства, в които живеят хората, са само съпровождащи, вторични явления. Истинските причини за реалния ход на историята, защо той е поел това, а не друго направление, винаги лежат много по-дълбоко – в духовния, невидим за нас свят, откъдето управлява Бог.

Цветан Сирманов е завършил физика в СУ „Св. Климент Охридски“. Защитил е дисертация в областта на история на науката в Московския държавен университет „М. В. Ломоносов“ и има степен кандидат на философските науки. Работил е в БАН, специализирал е в Ягелонския университет, Полша.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
13.10.2023 г. 17:24
Етикети:
„НБУ в ЦЕНТЪРа“НБУ
управител на издателство „Верен“
Марияна Иванова
Цветан Сирманов
Посетено:
319
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37827-predstavyane-na-knigata-balgarskata-istoriya-bez-pudra-i-grim-ot-tsvetan-sirmanov