Издания / премиери

Представяне на сборника с разкази на Нася Кралевска „Бивало – небивало“

27 септември 2023 г., 18.30 часа, Музей „Борис Христов“ - София

Представяне на сборника с разкази на Нася Кралевска „Бивало – небивало“

◊ ПОКАНА

На 27 септември 2023 г., сряда, от 18.30 часа в Музей „Борис Христов“ на ул. „Самуил“ №43 в столицата известната българска писателка Нася Кралевска ще представи новата си книга с разкази „Бивало – небивало“.

За новото издание на живеещата в САЩ писателка ще говори философът и журналист Тони Николов, а в премиерата ще вземат участие актьорът Руси Чанев и бившият депутат от СДС Лъчезар Тошев.

Сборникът съдържа разкази, преживени частици живот от отминали години до днес.

Нася Кралевска дава воля на спомена и въображението. Тя споделя истории от времето на комунистическия режим, моменти от обогатяващи пътувания. Описва градове и държави, които през годините са сменили облика си.

Споделя достоверни и почиващи на факти разкази за живота на известни и неизвестни личности, сред които за изтъкнатия турски държавни Кемал Ататюрк и незабравимата му българска любима Димитрина Ковачева; за екзекутирания чрез разстрел „шпионин“ на САЩ по времето на тоталитарния режим на БКП Иван Асен Георгиев; за смелата педиатърка Атанаса Донкова; за художника с възрожденски дух Асен Василиев, за легендарния огнеборец Юрий Захарчук, за коравата българка от македонските земи баба Вакла и др.

Новата книга на Нася Кралевска „Бивало – небивало“, издание на изд. „Рива“, предлага 60 завладяващи текста, които се четат на един дъх.

Известната писателка е автор на книгите „Без заглавие” – комунизмът в битка с демокрацията, „България под комунизъм” и др.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
26.09.2023 г. 08:06
Етикети:
Руси ЧаневТони НиколовНася Кралевскаразказипредставяне на книга
Лъчезар Тошев.
„Бивало – небивало“
Изд. Рива
Посетено:
499
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37697-predstavyane-na-sbornika-s-razkazi-na-nasya-kralevska-bivalo-nebivalo