Издания / премиери

Краят на септември става по-магичен с премиерата на романа „Лунно цвете“ от Катрин Ди

Аудио-визуално преживяване, което ще потопи гостите в атмосферата на магическия свят

Краят на септември става по-магичен с премиерата на романа „Лунно цвете“ от Катрин Ди

◊ ПОКАНА

На 25 септември в Бар „Singles“ ще се състои премиерата на фентъзи романа „Лунно цвете“ от Катрин Ди и издателство „Ерове“. Събитието започва в 18:30 часа, като вратите отварят в 18 часа.

Водещи ще бъдат Даниела Марчева и Вероника Стефанова от „The Book Club Sofia”, а гост изпълнители ще бъдат Славена Даскалова и Симеон Германов. Катрин Ди описва предстоящата премиера като „аудио-визуално преживяване, което ще потопи гостите в атмосферата на магическия свят“.

„Лунно цвете“ излезе на българския пазар по време на последната Алея на книгата в София, за радост на читатели, запознати с творчеството на Катрин Ди от профила ѝ в Инстаграм. Романът е етно-фентъзи с приключенски привкус, който преплита в себе си българо-славянската митология, езически вярвания и легенди от различни природни обекти в България заедно с модерния свят, който на пръв поглед е лишен от магия. Сюжетът разказва историята на тийнейджърката Вида – дъщеря на самодива и човек, която цял живот се опитва да се отдалечи от магическия свят, но се налага да се гмурне в дълбините му, за да спаси майка си от зъл враг. По пътя Вида и нейните другари са поставени пред тежки избори и вървят на границата между добро и зло, магическо и човешко.

Катрин Ди започва да пише „Лунно цвете“, когато е на 19 години и го издава година по-късно. Това е петият ѝ написан роман, но първият издаден. Занимава се сериозно с писане от 14-годишна, като първите си творби пише още на 10 години. Влюбва се в писането преди четенето, тъй като в самото начало това е начин да запечата историите, които детската ѝ фантазия създава. Докато е в гимназията, печели първо място в ученически конкурс за късометражни филми на испански език три поредни години и първо място в Международен конкурс за кратки разкази (до 80 думи) в Страсбург.

....................................

Линк към събитието във Фейсбук: https://fb.me/e/11gm0NVVe

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
24.09.2023 г. 11:09
Етикети:
премиера на книгароман
издателство „Ерове“
Катрин Ди
„Лунно цвете“
Посетено:
485
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37682-krayat-na-septemvri-stava-po-magichen-s-premierata-na-romana-lunno-tsvete-ot-katrin-di