Издания / премиери

Боян Чуков представя „Матрицата 2“ във Варна

21 септември 2023 г., 18.00 часа, Концертно студио на Радио Варна

Боян Чуков представя „Матрицата 2“ във Варна

◊ ПОКАНА

Боян Чуков ще представи най-новата си книга „Матрицата 2” – сборник с публицистични текстове и интервюта за ролята на САЩ, Китай и Русия в утрешния свят и за това какво ще се случи в Европа и България. Авторът ще ни предложи своята критична и алтернативна гледна точка за редица важни международни събития. Ще имаме възможност да дискутираме ключови въпроси от геополитически и геоикономически порядък, които касаят всеки един от нас. Заповядайте!

Очакваме ви на 21 септември (четвъртък) 2023 г. от 18.00 часа в Концертно студио на Радио Варна (бул. „Приморски” 22, гр., Варна).

 

За „Матрицата 2“, Боян Чуков

Светът стремително се променя. Еднополюсният модел неумолимо се разпада и на хоризонта се задава многополюсният свят. Либералната когнитивна матрица продължава да губи своята позиция на хегемон: в света се зараждат бъдещите панрегиони на цивилизационна основа. Организации като БРИКС и ШОС придобиват все по-голямо трансконтинентално влияние. Войната в Украйна стана мощен катализатор на болезнените за всички народи глобални промени от началото на XXI век. Независимите политически анализи и коментари са най-добрата ваксина срещу манипулативната масова пропаганда и откровената дезинформация. Книгата „Матрицата 2“ е скромен тълковен речник за любознателния читател, който иска да осмисли настъпващите промени в реалния свят. Един сборник с публицистични текстове и интервюта за ролята на САЩ, Китай и Русия в утрешния свят – и за това какво ще се случи в Европа и България.

 

За автора

Боян Чуков е офицер от българското разузнаване. Има инженерно образование. През 80-те и 90-те години на XX в. работи под дипломатическо прикритие в българските посолства в Париж и Мадрид. Специализира в Института за политически науки в Париж (Sciences Po). Бил е член на Националния консултативен съвет към Дипломатическия институт на Министерството на външните работи. Секретар е на Съвета по национална сигурност и външнополитически съветник в две правителства на България - в кабинетите на Сергей Станишев и Пламен Орешарски. Владее френски, испански, руски, гръцки и английски език.

 

Автор:
Росица Славова, Изд. "Изток-Запад"
Публикация:
19.09.2023 г. 11:23
Посетено:
509
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37658-boyan-chukov-predstavya-matritsata-2-vav-varna