Издания / премиери

Представяне на „Седем гласа от тъмното” на Неда Зарева

20 септември 2023, 18:30 ч., Арт салон - голяма зала, Радио Варна

Представяне на „Седем гласа от тъмното” на Неда Зарева

◊ ПОКАНА

Представяне на „Седем гласа от тъмното” на Неда Зарева

Незабравимият моноспектакъл - представяне на книгата „Седем гласа от тъмното” на Неда Зарева стигна и до Варна.

Талантливата писателка отново ще ни поведе на емоционално пътешествие през дебрите на тъмното. За нея ТЪМНОТО е двойна метафора – на собствения ни страх от себе си и на слепотата по отношение на нашата душа. В тъмното е скрита илюзията, че егото е единствената ни форма на проявление и затова оттам се обаждат други Гласове. Те са онези отхвърлени от нас самите части, които не желаем да видим, но са истински, живи и имат нужда от внимание.

Какво имат да ни кажат, ще разберем на 20 септември (сряда) 2023 г. от 18.30 часа в Арт салон - Радио Варна, гр. Варна (бул. „Приморски” 22).

Очакваме ви!

 

За „Седем гласа от тъмното“, Неда Зарева

Тази книга е особена – като героите си. Те нямат имена, посочени са с качество на личността им: Изстрадалата, Гневния, Благородния, Смелата, Лъжкинята, Перфекционистката... Или с онова, което могат – Жрицата. През дневници, разкази, истории се показва развитието на взаимоотношенията в една група; тоест малката група като метафора на цялото човечество. Разказът е кръгов, динамиката се завихря вътре в групата, вътре в книгата, осъществявайки една почти неудържима турбуленция, която всмуква читателя и го провокира да чете още и още... И четейки, да разбира, че тази особена книга е написана за него самия. Защото и той е особен – също както особени са героите ѝ.

За автора

В професионален аспект тя е интересна симбиоза между научно-изследователска дейност и жив бизнес опит.

През 1990 г. завършва немската езикова гимназия в София. В последствие придобива бакалавърска степен по психология, а през 2003 и докторска степен с успешно защитен дисертационен труд на английски език пред международен научен съвет в областта на когнитивната наука.

Непосредствено след това тя решава да смени научното поприще с по-практическа дейност и навлиза в полето на бизнеса. Натрупва повече от 13 години опит на ръководни позиции в сферите на мениджмънта и човешките ресурси в глобални международни компании, като работи основно в три бизнес сектора – търговски, производствен и медиен. Има също над 5 години опит като консултант, като основно разработва и внедрява системи за управление на хора, процеси и проекти; прави дизайните и провежда редица практически обучения на мениджъри от висше и средно ръководно ниво.

В личен аспект тя е силно екстремна личност, обиколила на мотор България и части от света, скачала с парапланер, преживяла редица рафтинг приключения, ентусиазиран скиор, ездач на коне и офроуд състезател с няколко извоювани купи. Съзнателно е умирала четири пъти с помощта на будистката практика пхова и силно се интересува от редица други (източни и западни) духовни и езотерични познания.

Майка е на три момчета.

 

Автор:
Росица Славова, Изд. "Изток-Запад"
Публикация:
18.09.2023 г. 12:09
Етикети:
Варнапредставяне на книгаИзд. "Изток-Запад"
Неда Зарева
„Седем гласа от тъмното”
Посетено:
510
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37652-predstavyane-na-sedem-glasa-ot-tamnoto-na-neda-zareva