Издания / премиери

Премиера на "Щастливеца" по Алеко Константинов

30 септември, Театър лаборатория "Алма Алтер". В главната роля Стефан Попов!

Премиера на "Щастливеца" по Алеко Константинов
◊ ПОКАНА
 
Премиера на "Щастливеца" по Алеко Константинов
 
Годината, в която честваме 160 години от рождението на Щастливеца на България - Алеко Константинов и 75 години от рождението на големия български актьор - Стефан Попов, ще отбележим с премиерата на неговия авторски спектакъл “Щастливеца”. Със специалното участие на споменатия човек - актьорът Стефан Попов!
 
Един живот, приличащ на виртуозно кабаре, но оказващ се истински, жив, пълноценен. Този живот е преживян от нашия велик писател и поет Алеко Константинов. Преживял и ни оставил живи спомени за него, за да не забравяме майката природа, да не забравяме родната реч, да не забравяме човечността, с която човек е надарен, за разлика от всички други живи същества. Алеко… Алеко… Той може да е много високо и много далеко, но ние ще вървим след него, ще го следваме и ще бъдем негови верни съпътници.
 
Едно пътешествие до същността на живота до пъстротата му, до живота отворен за всички и завинаги. Една лично-колективна и колективно-лична свобода. Българите трябва да бъдат свободни, казва Алеко. Българите трябва да излязат от България и да пътуват, да виждат, да гледат и всички, които са видели онези прекрасни неща навън да се върнат и да разказват, защото ние сме забравили своите скъпоценни житейски мигове и ритуали. Ние трябва да бъдем това, което сме наистина - Европейци!
 
Режисьор: Николай Георгиев
Хореограф: Петя Йосифова - Хънкинс
Музика на живо:
Георги Арсов - китара,
Жулиян Желязков - пиано,
Андриян Асенов - кахон.
С участието на четири майсторски подготвени млади актриси.
 
Спектакълът ще бъде представен в салона на Театър лаборатория "Алма Алтер" на бул. "Цар Освободител" 15, на 30 септември от 19:30 ч., с вход  свободен. 
 
..................................
Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата, Фонд "Научни изследвания" на Софийски университет, Европейски корпус за солидарност.
Автор:
Театър - Лаборатория Алма Алтер
Публикация:
14.09.2023 г. 19:30
Етикети:
Посетено:
106
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37628-premiera-na-shtastlivetsa-po-aleko-konstantinov