Издания / премиери

"Алея на книгата" с „Библиотека България“: Най-вълнуващата съвременна българска поезия и проза, паметни срещи и много книжни изненади

4-10 септември 2023, Парк НДК, шатра 49

◊ ПОКАНА

"Алея на книгата" с „Библиотека България“: Най-вълнуващата съвременна българска поезия и проза, паметни срещи и много книжни изненади

С емблематичната Весела Люцканова, архитект Иваномир Цанков и младата поетеса Виолета Петрова ще ви срещне Издателство „Библиотека България“ в рамките на тазгодишното издание на „Алея на книгата“.

От 4 до 10 септември в шатра 49, всеки ден от 10:00 до 20:00 часа, в неделя до 19:00 ч. ви очакват нови любопитни заглавия, много съвременна българска поезия и белетристика.

Издателството е подготвило и много книжни изненади – 20% отстъпка на всички заглавия, а при закупуване на две книги третата е подарък.

Традиционните "Срещи с автограф" ще бъдат акцент на тазгодишната есенна среща между автори и читатели. Ето какво и кого можете да видите:

• Виолета Петрова с дебютната си стихосбирка "От края към началото" - 6 септември, сряда / 18:00

Всичко в живота има начало и край. Видими и невидими граници. Някои носят тъга, други страх, трети радостно вълнение. И след всеки финал идва нов старт. А след него - още един завършек.

• Иваномир Цанков с втората си стихосбирка "Достояния" - 8 септември, петък / 17:00

„Достояния“ ясно и навременно напомня за онова, което притежаваме всички ние, хората – животът и себе си в него. А кои ще бъдем, дали ще се приемем и как ще го изживеем – зависи единствено от нас.

• Весела Люцканова с автобиографичната си книга "От хаоса на преживяното с даровити и бездарни" - 9 септември, събота /17:00 ч.

Всяко начало започва от раждането… В случая… на автора, който ще разказва. А аз бях като току-що родена. На своите седем или осем години.


Екипът на издателството ще ви очаква с усмивки и добро настроение. Шатра 49, НДК Парк, 4-10 септември 2023.

Издателство „Библиотека България“ – домът на българските книги.

Автор:
Издателство "Библиотека България"
Публикация:
01.09.2023 г. 16:19
Посетено:
442
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37553-aleya-na-knigata-s-biblioteka-balgariya-nay-valnuvashtata-savremenna-balgarska-poeziya-i-proza-pametni-sreshti-i-mnogo-knizhni-iznenadi