Издания / премиери

Поетът Петър Чухов ще представи най-новата си стихосбирка в Трявна на 28 август 2023

"Тишината е спяща красавица" очаква своите бъдещи читатели в Галерия "Арт-М" от 18:30 часа

Поетът Петър Чухов ще представи най-новата си стихосбирка в Трявна на 28 август 2023

◊ ПОКАНА

Двукратният носител на Славейкова награда Петър Чухов ще представи новата си стихосбирка „Тишината е спяща красавица” в Трявна на 28 август (понеделник), от 18:30 ч., в галерия „Арт-М”, ул. „Ангел Кънчев” 20.

В събитието ще участват също поетите Иван Христов (Габрово / Дряново), Венелин Бараков (Трявна / Габрово) и Венцислав Митрев (София / Трявна).

„Тишината е спяща красавица” е четиринадесетата стихосбирка (и общо осемнадесета книга) на Петър Чухов. Редактор е Георги Господинов, художник – Капка Кънева, а издателството е „Жанет 45”. Книгата вече беше представена в София, в Шумен, във Варна, в Елена и в Габрово.

„Едно от най-хубавите неща в поезията на Петър Чухов е там, където играта с думи оголва мрака между думите. И в същото време там, където в мрака и абсурда на живота проблясва спасителна светлина – любовна, слънчева или от нощна лампа, все едно. Много зряла книга, превеждаща ни през смъртта и любовта хладнокръвно и топлокръвно едновременно.”  ~ Георги Господинов 

.....................................

Какъв е смисълът
да сме тук
попитах вятъра

Не знам за теб
отговори
моят е
да направя листата щастливи
докато падат

........................................

 

Автор:
Издателство "Жанет 45"
Публикация:
22.08.2023 г. 10:46
Етикети:
Иван ХристовпоезияТрявнаИздателство "Жанет 45"Капка КъневаПетър Чухов
Венцислав Митрев
Венелин Бараков
Галерия "Арт-М"
Посетено:
389
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37508-poetat-petar-chuhov-shte-predstavi-nay-novata-si-stihosbirka-v-tryavna-na-28-avgust-2023