Издания / премиери

Пенчо Пенчев представя двуезичната си книга „Дисоциации“ в Хасково

Авторът и творчеството му ще бъдат представени от акад. Крум Георгиев

Пенчо Пенчев представя двуезичната си книга „Дисоциации“ в Хасково

◊ ПОКАНА

Регионална библиотека „Христо Смирненски“ и Гражданско сдружение „Родопско утро“ имат удоволствието да Ви поканят на представянето на двуезичната книга на старозагорския поет Пенчо Пенчев „Дисоциации“Събитието ще се състои на 13 септември (сряда) от 17:30 часа в зала „Атанас Ванчев дьо Траси“ на РБ „Христо Смирненски“. Заповядайте!

Авторът и творчеството му ще бъдат представени от акад. Крум Георгиев, който споделя, че става въпрос за „поезия на човека от Балканите, който се опитва да съгради духовен мост между двата народа – българския и турския“.

Пенчо Пенчев е роден през 1965 г. Живее и твори в град Стара Загора. Завършил е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност „Начална училищна педагогика“ и Тракийския университет със специалност „Специална педагогика“. Автор е на стихосбирките „Другият в нас“, „Насаме със себе си“, „Невъзвратимост“, „Твоето име“, „Така те помня“ и „Дисоциации“. Негови творби са публикувани в регионалния и националния печат. Превеждан е на турски и на руски език.

 

Автор:
Антон Атанасов
Публикация:
16.08.2023 г. 09:25
Посетено:
352
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37492-pencho-penchev-predstavya-dvuezichnata-si-kniga-disotsiatsii-v-haskovo