Издания / премиери

Богдана Карадочева и Стефан Димитров представят в Пловдив биографичната книга "Безнадежден случай"

На 5 август популярните изпълнители раздават автографи в хотел „DoubleTree by Hilton“

Богдана Карадочева и Стефан Димитров представят в Пловдив биографичната книга "Безнадежден случай" 

Два дни преди големия концерт на Античния театър в Пловдив на 7 август, Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще посрещнат почитателите си в хотел DoubleTree by Hilton, Пловдив  (до Епископската базилика), за да представят луксозното издание на двойната си биографична книга „Безнадежден случай“ под редакцията на журналиста Георги Тошев и с логото на издателство Книгомания.

Идеята да направим двойна биография е на редактора Георги Тошев. Той ни предложи със Стефан да разкажем любопитни случки от личния и професионален живот от две гледни точки – моята, и на Стефан. Мисля, че се получи добро издание, в което се оглежда нашият дълъг съвместен живот и творчески път“, каза Богдана Карадочева.

Тя не скри радостта си от факта, че интересът към концерта им в Античния театър е толкова голям. Организаторите пуснаха допълнително билети от 60 и 80 лева, за да отговорят на търсенето.

За премиерата на книгата на 5 август (събота) от 18:00 часа в зала „Пълдин“ на хотел DoubleTree by Hilton, Пловдив център, Богдана Карадочева и Стефан Димитров готвят специална изненада за почитателите си. Входът е свободен, публика ще бъде допускана до запълване на местата.

Книгата „Безнадежден случай“ е с твърди корици и обложка, цветна, с красив дизайн, с обем 328 страници. Включва близо 200 снимки и е с дизайна на Тодор Манолов. Автор на снимката от корицата и новата фотосесия на двамата изпълнители е Костадин Кръстев-Коко.

„Безнадежден случай“ носи заглавието на едноименното стихотворение от Миряна Башева, превърнало се в емблематична песен от репертоара на Богдана Карадочева. Книгата обаче се състои от две части: първата е биографичният разказ на самата певица, а втората – на Стефан Димитров. В нея намира място и негова новела.

Познават се от деца, били са приятели, за да станат един ден семейство. Богдана Карадочева и Стефан Димитров са доказателство, че във всяка добра история пръст има Съдбата. Той е създал едни от най-хубавите български песни. Тя е изпяла част от тях и е донесла на България международно признание. Двамата остават сред най-обичаните български изпълнители“, пише Георги Тошев за тях.

В „Безнадежден случай“ певицата с кадифения глас си спомня за къщата на Далида в Монмартър, за кабарето „Распутин“ и елегантното кафене „Фукетс“, за бохемския живот в Париж, за цената да бъде част от музикалния живот на френската столица. Тази книга е не толкова равносметка на кариерата, колкото мъдри прозрения за любовта, сцената, приятелствата и предателствата, компромисите и успеха.

По страниците на „Безнадежден случай“ ни очакват още незабравими срещи и спомени за Георги Минчев, Лили Иванова, Емил Димитров, Стоянка Мутафова, Васа Ганчева, Михаил Белчев, Вили Казасян, художничката Милена Йоич, Таня Рапо, Тодор Колев, Маргарита Петкова, Асен Агов, Васил Найденов, Иван Стайков, Петър Стоянов и още много други. Макар Париж да й оставя спомени от срещи с Франсоаз Саган, Жан Пол Белмондо, Висоцки, Борис Бергман, по повод снимките на „Париж на Богдана“ и завръщането й във френската столица 40 години по-късно певицата споделя: „Париж не беше Париж. От „Шан-з-Елизе“ си бяха тръгнали аристократизмът и елегантността на 70-те години. Времената днес са други. Моят Париж никога не спеше.“

Въпреки възможностите за кариера и успехи в чужбина, Богдана Карадочева остава в България – специално разказва и за митингите от 90-те години. Не обичам патетиката и патриотарството, но обичам България, както обичам детето си – може да ме дразни, да ми къса нервите, да ме вбесява, ама и детето ми, и България са си мои!

 

Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще изпеят вечните си хитове в специален концерт на 7 август, за който са избрали града под тепетата! Сред специалните гости са Васил Найденов, Братя Аргирови, Вариант Б, Саша Александрова, Артур Надосян.

Житейският и творчески тандем избира емблематичната си песен „Безнадежден случай“ по текст на Миряна Башева и музика на Стефан Димитров да бъде акцент в програмата им, същото заглавие носи и общата им автобиографична книга.

Билетите за концерта на цена от 25 лв. до 75 лв. можете да закупите от Билетен център пред общината, Туристически информационен център на Римския стадион, касата на Античен театър (вход откъм АМТИИ), каса МаскАрт в ДК „Борис Христов“, всички каси на Eventim и онлайн  както и касите на Зала "България" в София и НДК.

Билети можете да намерите и в сайта на Grabo.bg. Закупеният ваучер служи за билет и се отнася за място в конкретния ценови клас, посочен в интерактивната схема.

 

Билети:

Eventim https://www.eventim.bg/bg/bileti/beznadezhden-sluchay-koncertt-plovdiv-ancient-theatre-612164/event.html

Grabo.bg https://grabo.bg/bogdana-karadocheva-07g4vr9

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
28.07.2023 г. 16:09
Посетено:
346
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37398-bogdana-karadocheva-i-stefan-dimitrov-predstavyat-v-plovdiv-biografichnata-kniga-beznadezhden-sluchay