Издания / премиери

Петър Чухов опитомява пространството в Столична библиотека с поезия на английски

"Taming Space" е заглавието на новата книга с избрани стихове на английски, която нейният автор Петър Чухов ще представи в Литературния клуб на Столична библиотека на 26 юни

Петър Чухов опитомява пространството в Столична библиотека с поезия на английски
◊ ПОКАНА
 
"Taming Space" е заглавието на новата книга с избрани стихове на английски, която нейният автор Петър Чухов ще представи в Литературния клуб на Столична библиотека на 26 юни 2023 г. (понеделник) от 18:30 ч.
 
Зад преводите стоят имената на Анджела Родел, Том Филипс, Катерина Стойкова, Джонатан Дън, Зоя Маринчева, Калина Филипова (светла ѝ памет), Христо Димитров, а има и стихове, преведени от самия автор. Дизайнът е на Капка Кънева, издателството е BULGATA book.
 
В събитието ще участват част от замесените в създаването на книгата, а Анджела Родел, Иван Христов и Петър Чухов ще изпълнят няколко песни от репертоара на етнорок групата „Гологан”.
 
Заповядайте!
 
Издателството BULGATA book е продължение и развитие на дейността на онлайн пространството за популяризация на българска литература на английски, създадено от Христо Димитров https://bulgata.com/.
Автор:
Столична библиотека
Публикация:
23.06.2023 г. 15:00
Посетено:
517
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37213-petar-chuhov-opitomyava-prostranstvoto-v-stolichna-biblioteka-s-poeziya-na-angliyski