Издания / премиери

Премиера на Юлиан Попов във Варна

В навечерието на Салона на книгата - Варна, 2007

Премиера на Юлиан Попов във Варна


◊ СЪБИТИЕТО

На 27 март 2007 г. (вторник) от 18 часа, известният писател и журналист Юлиан Попов ще представи във Варна своя роман „Островът на мъглите” (издателство „Сиела”). Той ще гостува в Концертното студио на Радио Варна, където ще се срещне с представители на обществеността.

Гостуването е в навечерието на едно от водещите културни събития в региона и страната – Салона на книгата - Варна 2007, който ще се проведе от 29 март до 2 април в Дворец на културата и спорта. Организатори на изложението са Oбщина Варна и Асоциация ”Българска книга” със съдействието на Министерството на културата.


◊ ЗА РОМАНА

Романът „Островът на мъглите” беше обявен за книга на месеца от Радио Франс Ентернасионал. Според критиците, романът изследва една принципно интересна за българската литература ситуация – попадането на българина извън пределите на страната, срещата с друг свят. Романът поглежда и към нашите страсти и предразсъдъци, включително и всеобщата увереност, че Англия, където рядко пада мъгла, е остров на мъглите. Книгата е увлекателна приказка, социална авантюра, игра с класическите романни форми, връщане към магията и мистерията на 1991 година. Това е историята на един българин, който се озовава в Англия скоро след разпада на комунизма. Романът се развива на фона на най-драматичните промени в следвоенна Европа – разпадането на Съветския съюз, напреженията в Югославия, буйните надежди на нововъзникващите демокрации.

Поръчайте си романа с 10 % отстъпка от Книжарница LiterNet:
. Юлиан Попов. Островът на мъглите


◊ ЗА АВТОРА

Юлиан Попов е автор на книгата “Английска България или Швейцария на Балканите” (“Ciela”, 2004) и един от авторите на нашумелия сборник “Секс off” (2006). Автор е и на стотици статии, публикувани в България и чужбина - за разрастването на Европа, английския живот и политика, образованието по света. Той е един от създателите на Нов български университет и негов пръв изпълнителен директор. Директор е на британската благотворителна организация “Friends of Bulgaria”. От 1994 г. живее в Лондон, където работи като журналист и консултант. Негови статии са публикувани във водещи международни издания като “The Independent”, “EU Observer”, “The Scotsman” и др. Участвал е с коментари в телевизионни и радио програми в Германия, Англия, Русия, Китай. Юлиан Попов създаде първия по рода си блог за публикации по актуални теми в българското интернет пространство. Председател е на Управителния съвет на Българското училище за политика.


• Повече за автора и романа „Островът на мъглите” може да намерите на адрес: http://www.julianpopov.com.
Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
26.03.2007 г. 13:59
Етикети:
Посетено:
458
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/3721-premiera-na-yulian-popov-vav-varna