Издания / премиери

Представяне на книгата „Истории от ръчния багаж“ от Георги Милков в Сопот

15 юни 2023, 17:30 часа, Къща музей „Иван Вазов“

Представяне на книгата „Истории от ръчния багаж“ от Георги Милков в Сопот

◊ ПОКАНА

Община Сопот и Къща музей „Иван Вазов“ Ви канят на среща-разговор с Георги Милков и представяне на книгата му „Истории от ръчния багаж”. Заповядайте на 15 юни (четвъртък) от 17:30 часа в експозиционната зала на музея.

Входът е свободен. Ще имате възможност за закупуване на книгата на място, както и да получите личен автограф от автора.

В „Истории от ръчния багаж“ Георги Милков описва не само срещите си с епохални персонажи, но размишлява за интригуващи места и събития, накарали го да се превърне в усърден колекционер на преживявания.

За почти 30 години работа като журналист за в. „24 часа“ той отразява най-важните събития в Триполи по случая с българските медици, бил е военен кореспондент в Афганистан и Ирак, отразява и още редица регионални конфликти в Близкия изток и Африка. Интересни сюжети застигат Георги Милков и по време на работата му в Северна Корея, Азия и Латинска Америка. Събрал е част от тях, вярвайки, че необичайностите на живота са безбройни, но всеки може да види само толкова, за колкото е бил готов да пристъпи отвъд прага на собствените си предубеждения, а останалото се е изгубило завинаги в миманса на пропуснатите спомени.

 

Автор:
Община Сопот
Публикация:
13.06.2023 г. 13:26
Посетено:
354
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37150-predstavyane-na-knigata-istorii-ot-rachniya-bagazh-ot-georgi-milkov-v-sopot