Издания / премиери

„Пътищата между страниците“ - Студентска книга за мисията на издателя

Премиера на 7 юни 2023, 18.00 ч., Аула Магна във Факултета по журналистика и масова комуникация

„Пътищата между страниците“ - Студентска книга за мисията на издателя

◊ ПОКАНА

Премиера на „Пътищата между страниците“ - студентска книга за мисията на издателя

Сборникът „Пътищата между страниците“ е посветен на 25-годишнината на специалността „Книгоиздаване“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Книгата е творческият резултат от дисциплината „Учебно издателство – майсторски клас“ с преподавател д-р Георги Александров. Всички авторски текстове са написани от студентите по книгоиздаване във втори курс. Тяхно дело е и цялостният издателски процес на редактиране, коригиране, дизайн и предпечатна подготовка.

Срещите и интервютата на студентите проследяват пътищата от аудиторията до професионалния успех на изявени личности както от образователната, така и от практическата сфера на книгоиздаването. Текстовете от първия раздел на сборника са посветени на преподаватели с дългогодишен принос към академичното развитие на специалността. Анкета сред студенти от всички курсове отразява мненията им за учебния процес и очакванията им за бъдеща реализация. Във втория раздел читателят се запознава с близо двадесет представители на различни випуски, които днес изпълняват многообразни роли от богатия спектър на издателската професия: преводачи, редактори, литературни агенти, сътрудници на свободна практика, основатели и управители на издателства, буктюбъри.

Премиерата на „Пътищата между страниците“ ще бъде на 7 юни от 18.00 ч. в Аула Магна във Факултета по журналистика и масова комуникация. Ще бъде показан и кратък студентски филм за  развитието на специалността „Книгоиздаване“. Всички гости на събитието ще получат екземпляр от сборника. Електронното му издание е достъпно в сектора за учебни медии на сайта на Факултета по журналистика и масова комуникация. 

         

Автор:
Организаторите
Публикация:
03.06.2023 г. 14:07
Посетено:
317
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37068-patishtata-mezhdu-stranitsite-studentska-kniga-za-misiyata-na-izdatelya