Издания / премиери

Премиера на "Има такава държава" от Тони Николов в София

За книгата ще говорят писателката Теодора Димова и проф. Веселин Методиев

Премиера на "Има такава държава" от Тони Николов в София

◊ ПОКАНА

Заповядайте на премиерата на новата книга на Тони Николов - "Има такава държава. Записки по българските кризи".

Очакваме ви на 7 юни от 18,00 часа в Книжен център "Гринуич" ( бул. "Витоша" 37 ). За книгата ще говорят писателката Теодора Димова и проф. Веселин Методиев.

 

Тони Николов е философ и журналист. Главен редактор на Портал "Култура" и на списание „Култура“. Специализирал е в Папския институт за Изтока (Рим) и в Училището за висши хуманитарни науки (Париж) в групата на проф. Жак льо Гоф. Член е на Международното общество за изследване на средновековната философия (S.I.E.P.M.) в Лувен. От 2005 до 2009 г. е главен редактор на Радио Франс Ентернасионал – България. Преводач на книги на Ж. П. Сартр, Ж. Ф. Лиотар, А. Безансон, Ж. Грийн, Вл. Гика, К. Вирджил Георгиу, Оливие Клеман. Съставител на четиритомника с есета на Георги Марков и на книга с неиздавани ръкописи на Иван Хаджийски. Кавалер на Ордена за заслуги на Република Франция. Автор на книгите „Пропуканата България“ (2015), „Българската дилема“ (2017), „Спомнена София“ (2021) и „Бленувана София“ (2022).

* * *

Нима е чудно, че българската политика затъна в „спиралата на хаоса“? Историите на поредица „български кризи“ са нанизани на един и същ безкраен конец, отвеждащ пряко към пагубния избор между Русия и Запада, довел до горестни крушения и трудни освестявания. И не на последно място – до необявената, но все още продължаваща, че дори и усилваща се с годините „българска гражданска война“, разпокъсала тялото на нацията на „враждуващи племена“, възприемащи себе си преди всичко като „фили“ и „фоби“. ~~ Тони Николов

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
02.06.2023 г. 15:14
Етикети:
ИК "Хермес"премиера на книгаТеодора ДимоваТони Николов
проф. Веселин Методиев.
"Има такава държава. Записки по българските кризи"
Посетено:
411
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37067-premiera-na-ima-takava-darzhava-ot-toni-nikolov-v-sofiya