Издания / премиери

Премиера на втората поетична книга на Мария Куманова - "Тилда"

05 юни 2023 г., 19:00 ч., Бар KICK's - София

Премиера на втората поетична книга на Мария Куманова - "Тилда"
◊ ПОКАНА
 
Премиера на втората поетична книга на Мария Куманова - "Тилда"
 
Издателство Scribens и авторът Мария Куманова ви канят на една дългоочаквана поетична премиера. „Тилда" е втората стихосбирка на Куманова след дебютната „inclavo" (Scribens, 2018).
 
Ето какво казва редакторът на книгата Стефан Иванов: „Тази поезия ми е близка и се разпознавам в нея. Тя е за концертите, пътуванията, влюбванията, разделите, паниката, самотата, убежищата и депресиите на поколението, от което съм част. И което продължава да се чувства неуместно в кожата и в държавата си. Тази поезия е някакъв дълбок и личен опит за нужен поглед назад, необходима равносметка, за да може да се продължи. И да се пише, и да се живее."
 
„Тилда" на Мария Куманова съдържа остро сетивна, конвулсивна, едновременно драматична и иронична към себе си поезия. Писана е с горест и носталгия, с осмеляване и усъмняване – и с ясното съзнание, че поетът е сам и гол срещу света, без маска и без броня, всевластен и безсилен медиум, чиято енергия извира от болката – и той просто трябва да е раним, тъй като именно през изстрадването на живота проговаря онова, което е отвъд думите, традициите и човешкия опит. Мария Куманова знае, че от всички времена, които пресичат и разсичат битието, от значение е времето, в което раните се превръщат в белези и в което вътрешният, другият живот просветва изпод наслоената пепел." ~ Едвин Сугарев
 
Очакваме ви на 05 юни 2023 г. от 19:00 ч. в бар KICK's, където и когато ще четем, ще си говорим и ще се радваме да сте сред нас.
 
Линка за поръчки на книгата - https://popup.bg/74597
 
Автор:
Издателство Scribens
Публикация:
02.06.2023 г. 12:05
Посетено:
605
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37064-premiera-na-vtorata-poetichna-kniga-na-mariya-kumanova-tilda