Издания / премиери

Иво Георгиев и книгата "Дин ден" гостуват на "Пловдив чете"

Среща разговор на 23 май 2023 г. от 19:00 ч. в Клуб "Петното на Роршах"

Иво Георгиев и книгата "Дин ден" гостуват на "Пловдив чете"
◊ ПОКАНА
 
Литературен фестивал "Пловдив чете" 2023 I Пролет
Издателство "Сиела"
и 
Литературен салон Spirt & Spirit 
Ви канят на 
 
Среща разговор с Иво Георгиев за новия му роман "Дин ден" в Литературен салон Spirt & Spirit на 23 май 2023 г. от 19:00 в клуб "Петното на Роршах", за да си поговорим за детството, за писането и за пътешествията в света на книгите и извън него.
 
Модератор: Радослав Иванов
 
„Дин Ден" е роман за детството, написан на жив и автентичен детски език, който ще припомни на възрастните какво е да гледаш света с любопитство.
 
Дин Ден живее заедно с много други деца в голяма сграда далеч от града. Там малките играят, учат, пеят песнички и правят странни упражнения.
И вярват, че един ден майките им ще ги приберат. Дин Ден също вярва.
Животът в детската градина е показан през неговия детинско-мъдър и цветист език, чрез неговото разбиране за нещата, които се случват край него. Случайно открил дупка, през която може да подслушва някои от разговорите в кабинета на директорката, той усеща, че нещо тайнствено и непонятно се случва в тяхната детска градина, без да го проумява – „научен ексеремент". И единственият начин да го обясни на останалите деца и на себе си, е да си измисля истории и приказки.
 
И да се надява да свършат с щастлив край.


Иво Георгиев е писател, поет и автор на песни. „По-лошата половина на гората" е първата му книга с поезия, за която той получава наградата за поезия „Южна пролет". Автор е книгите „Мистичните Родопи", „Исус ми прати SMS", „Дневникът на кралския гъделичкар", „Уроборос".

 
* * *
Автор:
Организаторите
Публикация:
23.05.2023 г. 11:27
Посетено:
421
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36980-ivo-georgiev-i-knigata-din-den-gostuvat-na-plovdiv-chete