Издания / премиери

Премиера на книгата "Това е краят на света и се чувствам добре" от Стефан Касев

22 май 2023 г., 19:00 часа, Бар „Kick's" - София

Премиера на книгата "Това е краят на света и се чувствам добре" от Стефан Касев
◊ ПОКАНА
 Премиера на "Това е краят на света и се чувствам добре" от Стефан Касев
 
„Тази книга и появата ѝ на бял свят прилича на пътуването, което описва. Тъкмо мислиш, че си готов, потегляш и ето че още зад първия ъгъл се появява изненада. После поглеждаш с други очи към минали събития, опитваш се да си спомниш цвят или дума, да отделиш полезното от ненужното, гледаш напред и посрещаш изгреви и залези. Понякога си подреден, понякога разхвърлян, но всяка една завършена страница е като стъпка към финала."
 
Така започва пътеписът на Стефан Касев „Това е краят на света и се чувствам добре", който излиза с логото на издателство „Scribens" под редакцията на Нинко Кирилов. Визията на корицата е дело на Павлина Лалева.
 
Книгата обхваща 36-дневното пътешествие по пътя Ел Камино, както и завръщането оттам. Пътят до до историческата катедрала на Сантяго де Компостела е приключение, което малцина дръзват да поемат. Не само заради маршрута и предизвикателства, които го съпровождат, а и заради изпитанието на духа и волята, с които човек се справя, далеч от дома и близките сред дивите багри и вихри на природата. Маршрутът предоставя възможност на пътешественика да остане насаме със себе си, да се изпита волята си, да предизвика сетива си, да се среща и разделя. Времето тече с различна скорост, гледките се сменят пред зоркото око на автора, а и достигането, и завръщането имат способността да променят.
Всяка стъпка е описана в книгата внимателно и детайлно, така че тя може да послужи като своеобразен наръчник за дръзналите да тръгнат по Пътя, но и преди всичко е лична изповед на един човек, следващ жълтите стрелки на своето време и търсещ мястото си сред тях.
 
Из книгата са разпръснати QR кодове, които след като бъдат сканирани, отвеждат и към визуалната част от преживяването – снимки от всеки ден на пътешествието.
 
Премиерата на книгата ще се състои на 22 май 2023 г. от 19:00 часа в бар „Kick's" (ул. Цар Шишман 22) с участието на автора, редактора и дизайнера на книгата, както и представители на издателство „Scribens".
 
Заповядайте!
 
* * *
„Намирам се на Терминал 1 и в главата ми като камбана бие въпросът „Защо го правиш?". Облегнал съм раницата до себе си и наистина се чудя. След няколко часа ще излитам за Мадрид – първата стъпка към това да изпълня една мечта или цел, точно в този момент не съм сигурен кое е по-вярното определение за това, което ме очаква. Камино де Сантяго де Компостела. Пътят. Онзи виещ се в Испания път, който хиляди и може би милиони хора са минавали през вековете. Същия път, който преминават и сега стотици хора всеки месец с различни подбуди – религиозни, духовни, лични драми, от които искат да избягат или да се преоткрият сами..."
 
 
Автор:
Издателска група Ars и Scribens
Публикация:
21.05.2023 г. 17:57
Етикети:
пътеписпремиера на книга
Стефан Касев
"Това е краят на света и се чувствам добре"
издателство „Scribens"
Посетено:
421
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36966-premiera-na-knigata-tova-e-krayat-na-sveta-i-se-chuvstvam-dobre-ot-stefan-kasev