Издания / премиери

Георги Тошев представя във Враца книгата "Стефан Данаилов. Игра на живот" и филма "Ламбо от София"

22 май 2023, 18 часа, Q bar - Враца

Георги Тошев представя във Враца книгата "Стефан Данаилов. Игра на живот" и филма "Ламбо от София"
◊ ПОКАНА
 
Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца и издателство „Книгомания“ представят книгата на Георги Тошев „Стефан Данаилов. Игра на живот“ и филма „Ламбо от София“.
 
Срещата с журналиста, продуцент, автор и водещ на телевизионни поредици ще се проведе на 22 май, от 18 ч. в приятната атмосфера на Q bar във Враца.
 
Книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот“ от журналиста Георги Тошев е в чест на 80-годишнината от рождението на легендарния български актьор, която се навърши на 9 декември 2022 г.
 
За биографичното издание „Стефан Данаилов. Игра на живот“ Георги Тошев разказва, че това е съвсем различна книга от автобиографичната „Романът на моя живот“ (изд. „Книгомания“). „Игра на живот“ е много по-голяма биография и тя стъпва изцяло на личен архив, на свидетелствата на хората, които аз наричам бекстейдж. За първи път проговаря Мишо – човекът, който започва да работи при Мастера като охрана и остава до последно с него. През Невяна Малчева, която 40 години е била до Стефан и като секретарка, и като асистент, и като началник кабинет, но това е и 40 години приятелство. (...) В книгата се публикуват и 50 нови снимки от архива на Росица Обрешкова, от личния му архив, от Държавния архив“.
 
„Игра на живот“ е книга за и от Стефан Данаилов. За любовта и липсата на любов, за огромния копнеж по срещата с другите, по киното и театъра.
 
„Игра на живот“ се вглежда в детайлите от едно човешко пътуване във времето. Автобиографичен повей, който минава през несигурното присъствие на собственика на истории, разказани от другите. Лична история, която се превръща в история на едно пъстро общество от чудаци, вече на изчезване.
Автор:
Организаторите
Публикация:
22.05.2023 г. 11:09
Етикети:
годишнинафилмГеорги Тошевпредставяне на книгаиздателство „Книгомания“Враца
„Ламбо от София“
„Стефан Данаилов. Игра на живот“
Регионална библиотека „Христо Ботев“
Посетено:
481
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36956-georgi-toshev-predstavya-vav-vratsa-knigata-stefan-danailov-igra-na-zhivot-i-filma-lambo-ot-sofiya