Издания / премиери

Премиера на книгата „Късчета свят“ от Олга Шурбанова

11 май 2023, 18:30 часа, Гьоте-институт - Библиотека

Премиера на книгата „Късчета свят“ от Олга Шурбанова

◊ ПОКАНА

Премиера на новата книга на Олга Шурбанова - „Късчета свят“

С думи за книгата Митко Новков.
 
Заповядайте на 11 май от 18:30 часа в Библиотеката на Гьоте-институт в София, ул. "Будапеща" 1.
 
Олга Шурбанова е завършила Българската държавна консерватория (днес НМА "Проф. Панчо Владигеров") със специалност "пиано". Била е музикален редактор във вестниците "Пулс", "Народна младеж", "Народна култура", главен редактор и директор на издателство "Музика", главен редактор на сп. "Ек" в Държавната агенция за българите в чужбина. Един от авторитетните ни музикални критици, тя има издадени и седем белетристични книги. Съставител и автор е на 101 отпечатани и разпространени в цял свят броя на културния двумесечник "Ек", както и на двата сборника "Автономията живот. Срещи с изявени българи в чужбина" (1997, 2009). Нейни литературни творби са публикувани във всички специализирани издания в страната, а някои от тях са преведени на полски, немски, английски и арабски език.


"Прочетете „Късчета свят“ просто както се чете роман. И сюжетът на този роман е животът на авторката, а животът ѝ е изпълнен със събития и възвивания, с перипетии и радости, със съмнения, с трудности и с преодоляване на трудностите. И с персонажи – и то какви персонажи! Ето какви:
 
„И когато седях в хотел „Ривиера“ очи в очи с Габриел Гарсия Маркес и той, усетил бездънната ми тъга от мимолетността на този миг, написа върху един бял лист – „На Олга Веселата от един българин по сърце.“
~~ Христо Карастоянов
Автор:
Гьоте-институт София
Публикация:
10.05.2023 г. 15:26
Етикети:
Посетено:
430
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36892-premiera-na-knigata-kascheta-svyat-ot-olga-shurbanova