Издания / премиери

Премиера на книгата „Писма до Цветаева" от Пейчо Кънев

20 април, 19:00 ч., Клуб "Грамофон" - София

Премиера на книгата „Писма до Цветаева" от Пейчо Кънев

◊ ПОКАНА

 20 април, 19:00 ч., Gramophone Live&Event Club, ул. „Будапеща" 6, София.

Издателство „Библиотека България" и клуб „Грамофон" Ви канят на премиерата на най-новата книга на Пейчо Кънев „Писма до Цветаева", различна от всички досега, защото е диалог през думите и времето с незабравимата поетеса Марина Цветаева.

Марина Цветаева е руска поетеса и писателка, един от най-оригиналните творци на 20 век в Русия. През август 1941 г. е евакуирана в Елабуга, Татарстан, където се самоубива чрез обесване на 31.08.1941 г. Точното местоположение на гроба ѝ и досега е неизвестно.

Пейчо Кънев е най-публикуваният на английски език съвременен български поет, с множество публикации в литературни издания в САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Индия и други държави. Автор е на 11 книги с поезия и един сборник с разкази, издадени в България, Америка и Европа.

С участието на:
Пейчо Кънев – автор
Ива Спиридонова – редактор и издател
Симеон Аспарухов – издател

Със специалното участие на:
Боян Младенов, Театър "Възраждане"

Думи за книгата:

Не е въпрос на вкусове и на харесване, когато Поезията те блъсне челно. Когато думите не са хубави или лоши, оптимистични или суицидни, слънчеви или в затъмнение, а единствено възможните, разбираш, че си срещнал Поет и че тази среща всъщност е... неизбежна. Такава ще е съдбата на бъдещите читатели на „Писма до Цветаева" на Пейчо Кънев. Твърдя го от пресен личен опит. Това не е е книга, която ще затвориш на 13-а страница и ще продължиш следобед или вдругиден. Сгъстената емоция просто не те пуска, докато те разхожда през света и хората, без да напуска в същото време килията на сърцето. ~ Камелия Кондова

Нито времето, нито смъртта, могат да спрат вечния разговор между Поетите. Защото думите са онова, което остава неизличимо и трансформира болката в поезия, думите са техният единствен общ език, разбираем за сърцето. Писмата на Пейчо Кънев до Цветаева пътуват през времето, увисват на въжето, оплетено от дните на живота и възкръсват в нощите на смъртта. Писмата имат адресат и не остават без отговор. Отговорът сте вие. Пощенската кутия е сърцето. ~ Ива Спиридонова, редактор

__________

Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата по програма „Помощ за книгата".

20 април / 19:00
Gramophone Live & Event club
ул. "Будапеща" 6


Вход свободен.
Очакваме ви!

Автор:
Анелия Попова
Публикация:
19.04.2023 г. 15:59
Посетено:
525
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36709-premiera-na-knigata-pisma-do-tsvetaeva-ot-peycho-kanev