Издания / премиери

Представяне на книгата "На кого беше Йон?" от Рефет Абази

4 април 2023, 18:30 ч., КИЦ на Р Северна Македония в София

Представяне на книгата "На кого беше Йон?" от Рефет Абази

◊ ПОКАНА

На 4 април (вторник) 2023, в КИЦ на Р Северна Македония в София, с начало 18:30 часа, ще се състои представянето на книгата „На кого беше Йон?" от Рефет Абази, която излезе в превод на български език като издание на издателство КВЦ.

Роман за живота, който е плетеница от страдания, радости и тревоги, съпътстващи човека и изграждащи го като личност.

Книга за любовта и традициите, за връзката между поколенията и предаването на морални и духовни ценности. Дълбока човешка история, в центъра на която е млад мъж, който търси себе си.

Когато е седемгодишен, светкавица преминава през Йон и това го надарява с необикновени възприятия – вижда неща, с които ще се срещне след години. Момчето се превръща в млад мъж, който ще изживее своите първи любовни вълнения, а по-късно трябва да стане съпруг и баща...

Рефет Абази е македонски писател, драматург, актьор и преподавател. Роден е в Тетово през 1964 г. Носител е на много награди като театрален актьор. Има запомнящи се роли и в киното (изпълнява главната роля в The Forgiveness of Blood, режисиран от Джошуа Марстън и спечелил „Сребърна мечка" от кинофестивала в Берлин през 2011 г.). Автор е на два романа („На кого беше Йон" и „В търсене на светлината"), както и на няколко пиеси. Като професор по актьорско майсторство и театрално изкуство е подготвил много от актьорите, които днес играят на театралните сцени в Северна Македония.

 

Автор:
КИЦ на Р Северна Македония в София
Публикация:
03.04.2023 г. 13:08
Етикети:
представяне на книгаКИЦ на РСМ в София
Рефет Абази
„На кого беше Йон?"
издателство КВЦ
Посетено:
289
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36673-predstavyane-na-knigata-na-kogo-beshe-yon-ot-refet-abazi