Издания / премиери

Литературният клуб на Столична библиотека ще посрещне първата стихосбирка на Русен Дойков "Достатъчно носталгия"

27 март 2023 г., 18:30 часа, част поредицата „Дебюти в Столична библиотека"

Литературният клуб на Столична библиотека ще посрещне първата стихосбирка на Русен Дойков "Достатъчно носталгия"
Литературният клуб на Столична библиотека ще посрещне първата стихосбирка на Русен Дойков "Достатъчно носталгия" на 27 март 2023 г. (понеделник) от 18:30 часа.
 
Редактор на книгата е Елин Рахнев, художник Чавдар Щипков, оформлението е на Станислава Малчева, а книгата излиза под знака на издателство „Факел".
 
В събитието, което е част от поредицата „Дебюти в Столична библиотека", освен авторът, ще вземат участие редакторът Елин Рахнев и издателят Румен Леонидов. Стихове ще чете актьорът Радослав Арнаудов.
 
За книгата:
 
Елин Рахнев: "Смелостта да се съблечеш до последния капиляр, кост, отчаяние. Да влезеш в оптиката на деня, в който няколко дървета вече са загаснали и няколко птици са се счупили в носталгичен танц. Да събереш саморазрушението в шепа бъдеще и минало, да отпечаташ щрихите, нюансите, тоновете на недовършени сълзи и после да ги подвържеш в скелета на личната си невъзможност. Това са само малка част от приливите, естествените движения в „Достатъчно носталгия" на Русен Дойков."
 
Румен Леонидов: „Дебютният сборник на Русен е произведение на изкуството, пространствен предмет, в който съжителстват рисунки с думи и лирични безгранични линии, чиито монолог е паралелен на поетовите превъплъщения. Толкова изящна хармония между две отделни същности на артисти, на творене, много рядко са ме впечатлявали. Всъщност освен поетът Дойков, художникът Чавдар Щипков и визията на Станислава Малчева, между тях деликатно присъства, с вечната цигара между пръстите, и осанката на Елин Рахнев. Така кръгът се затваря, за да се разтвори в сетивата на читавите читатели."
 
Събитието във фейсбук тук: https://www.facebook.com/events/
 
За автора и книгата: https://plovdivchete.com/news/rusendoykovdebyut/
Автор:
Организаторите
Публикация:
27.03.2023 г. 12:47
Етикети:
премиера на книгастихосбиркаРусен ДойковРумен ЛеонидовЕлин Рахневпоредица
издателство „Факел"
"Достатъчно носталгия"
Радослав Арнаудов
„Дебюти в Столична библиотека"
Посетено:
287
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36630-literaturniyat-klub-na-stolichna-biblioteka-shte-posreshtne-parvata-stihosbirka-na-rusen-doykov-dostatachno-nostalgiya