Издания / премиери

Творческо представяне на Алберт Бенбасат

"Етнокафене": културни събития на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“

Творческо представяне на Алберт Бенбасат
 
◊ ПОКАНА
 
Заповядайте на 21 март от 18.00 ч. в Централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, където ще представим Алберт Бенбасат.
 
Автора ще представи: Тони Николов
Модератор на събитието: Яница Радева
 
Алберт Бенбасат е литературен историк, критик, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
 
 
◊ КАКВО Е "ЕТНОКАФЕНЕ"
 
Новият формат от културни събития на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ се нарича „Етнокафене“. В него ще представяме интелектуалци и изявени творчески личности от български малцинствени групи, както и автори, които ги изследват и пишат за тях.
 
За първото събитие от „Етнокафене“ поканихме Алберт Бенбасат. През 2020 г. излезе неговия сборник „Изгубени вещи“. По време на вечерта ще говорим също за книгите, намерените вещи и паметта, която пазят.
 
 
◊ ЗА СЪБИТИЕТО
 
Събитието се провежда по проект „Единство в различието", финансиран по Програма РА 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, Резултат 3 „Подобрена информираност за изкуства и култура на етнически и културни малцинства (фокус върху роми)“, с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2021 г.
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
19.03.2023 г. 11:23
Посетено:
371
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36558-tvorchesko-predstavyane-na-albert-benbasat