Издания / премиери

Към играта на радостта от живота

Литературна вечер в Кърджали

◊ СЪБИТИЕТО

Писателят Иван Митев ще представи новата си книга "Играта"

на 15 март 2007 от 17.30 часа в Керимовата къща.


◊ ЗА КНИГАТА

Човекът е играещо същество. Но в повечето случаи обича да преиграва. И макар че и това не е случайно, защото в крайна сметка води до болка и пречистване, все пак трябва да играем играта на радостта от живота, а не другата - на лъжата и манипулацията.

И, ако го поискаме, то не е невъзможно, защото природата винаги откликва на това, което искаме.
    
Това е основното, което иска да ни каже хасковският писател Иван Митев с новата си книга “Играта”, която ще бъде представена пред кърджалийци.


◊ ЗА АВТОРА

Авторът е член на СБП, Националната асоциация за съхранение на минералното разнообразие и на Националния клуб на лапидарите. Притежава една от най-богатите колекции от минерали в България.

“Играта” е петата му белетристична книга. Другите са сборниците с разкази “Герб”, “Тя ще дойде всеки миг”, “Подземната река”, “Паяк в колба”. Автор е и на сборника с научно-популярни очерци “Как лекуват минералите”, а прочутата му “Енциклопедия на лечебните минерали” ще бъде издадена за четвърти път.
    

• Организатори на срещата с Иван Митев и с неговото научно и художествено творчество са Община Кърджали и РБ “Н. Й. Вапцаров”.
Автор:
Лияна Фероли
Публикация:
13.03.2007 г. 23:15
Посетено:
592
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/3642-kam-igrata-na-radostta-ot-zhivota