Издания / премиери

Премиера на двуезичната поетична книга на Калин Михайлов „Фотограф на облаци“ / Der Fotograf der Wolken

19 февруари 2023 г., 11 ч., Голяма зала на Енорийския център при храм „Покров Богородичен“ – София

 

◊ ПОКАНА

Премиера на двуезичната поетична книга на Калин Михайлов „Фотограф на облаци“ / Der Fotograf der Wolken

За книгата ще говорят:

Доц. Людмила Миндова, поетеса
Маргарит Жеков, поет и художествен редактор на немския текст
Йоана Михайлова, художник на книгата

Водещ на проявата ще бъде поетесата Анелия Янковска-Сенгалевич.

Кога: неделя, 19.02.2023 г., от 11 ч.

Къде: в голямата зала на Енорийския център при храма „Покров Богородичен“ – София; ул. „Г. Данчов-Зографина“ № 2 (зад хотел „Родина“)

*Книгата излиза с финансовата подкрепа на програма „Творчески стипендии“ към Министерството на културата на Република България

 

За автора на книгата:

Калин Михайлов е поет, литературовед и есеист, преподавател по антична и западноевропейска литература в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор e на шест стихосбирки (от които една за деца и родители), на три литературоведски книги, на сборника с есета „Забравената мая“ (2020), както и на повестта „Смъртта няма последната дума“ (2021). Пише поезия и проза от ранна възраст, първата му стихотворна творба е публикувана през 1979 г. През 2018 г. на полски език излизат избрани негови стихотворения под заглавие „Какъв е смисълът?“ (Jaki jest sens?), а отделни поетични творби на К. Михайлов са превеждани и на руски, немски, италиански и английски език. Носител е на български и чуждестранни награди за поезия, както и на специалната награда за есе на Библейската библиотека при БФ на СУ „Св. Климент Охридски“ (2017).

За художника на книгата:

Йоана Михайлова е завършила Националната художествена академия, специалност Сценография. Работи на свободна практика по различни художествени проекти – напоследък най-вече за дизайн и илюстрации на книги. Проектът „Фотограф на облаци“ е неин трети съвместен проект с писателя Калин Михайлов.

 

Автор:
Калин Михайлов; Йоана Михайлова
Публикация:
17.02.2023 г. 14:20
Етикети:
премиера на книгаЙоана МихайловаКалин Михайлов
Der Fotograf der Wolken
„Фотограф на облаци“
двуезична поетична книга
Посетено:
440
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36405-premiera-na-dvuezichnata-poetichna-kniga-na-kalin-mihaylov-fotograf-na-oblatsi-der-fotograf-der-wolken