Издания / премиери

Проф. Любомир Караджов и БНТ-Пловдив представят книгата „Винаги в неделя“

19 януари 2023, 18.00 часа, Студио 1 на Радио Пловдив

Проф. Любомир Караджов и БНТ-Пловдив представят книгата „Винаги в неделя“

 

◊ ПОКАНА

Проф. Любомир Караджов и БНТ-Пловдив представят книгата „Винаги в неделя“

Събитието е в четвъртък, 19 януари, от 18.00 в Студио 1 на Радио Пловдив.

Книгата ще представи Десислава Шишманова, директор на БНТ-Пловдив. Предвиден е кратък филм с моменти от интервютата, поканени са и участвали в предаванията творци.

Изданието събира 12 авторски телевизионни интервюта на Любомир Караджов със знакови за българската култура личности, гостували на живо в ефира на култовото предаване „Винаги в неделя“ в периода 1994-1998 г. Сред тях са художниците Димитър Киров и Анастас Константинов, певците Борис Гуджунов, Мими Иванова и Васил Петров, актьорът Георги Василев, музикантите проф. Иван Спасов, Теодосий Спасов и Никола Илиев, ректорът на ПУ и генерален директор на БНТ (1991) проф. Огнян Сапарев, писателят Владимир Черноземски и големият български футболист Тодор Диев.

„Винаги в неделя“ е първото предаване, което разработва ранния неделен ефир в БНТ. До февруари 1994 г. програмата на единствената тогава телевизия започва в неделя от 9.30 ч., но екип на ТВЦ-Пловдив рискува и стартира „Винаги в неделя“ от 8.00 часа. Макар и регионално по своя статут, предаването се излъчва на честотата на Канал 1 и продукцията бързо набира популярност със забавни сюжети, интелектуални игри, репортажи за творци, „рубриката на „социолога“ и най-ранобудната поп-класация „Хит-топ-стоп“. Особено голям интерес предизвикват събеседниците на живо. Автор и водещ е журналистът Любомир Караджов, чиято е и идеята 30 години по-късно да възкреси с книга спомена за именитите гости в едно от знаковите пловдивски предавания.

Изданието е подкрепено от БНТ и излиза с изключителното съдействие на Холдинг КЦМ 2000.

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
16.01.2023 г. 15:41
Етикети:
телевизионно предаванеинтервютафилмпредставяне на книга
„Винаги в неделя“
БНТ-Пловдив
Проф. Любомир Караджов
Посетено:
498
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36195-prof-lyubomir-karadzhov-i-bnt-plovdiv-predstavyat-knigata-vinagi-v-nedelya