Издания / премиери

Мая Бежанска, Вероника Петрова и Росица Казакова празнуват Деня на шапките

На 15 януари в Bulgaria Mall актрисите ще представят новия детски роман „Шапкарите“ на Тамзин Мърчант

Мая Бежанска, Вероника Петрова и Росица Казакова празнуват Деня на шапките

 

 ◊ ПОКАНА

Как се „вплита магия“ в шапка? Това е едно от майсторските умения, които всички деца ще усвоят, ако се присъединят към работилничката, която Мая Бежанска, Вероника Петрова и Росица Казакова ще проведат в мола на бул. "България" в Световния ден на шапките (15 януари, неделя).

Трите дами ще са главните действащи лица в празника, организиран от издателство Noble Star Books за представянето на новия детски роман „Шапкарите“ на актрисата Тамзин Мърчант.

Началото на събитието е точно в 11:00 ч. Като ще започне с етюд от книгата, за да представи сюжета. След това всички малчугани ще се научат как да сътворят собствени вълшебни шапки. Каква магия могат да вложат и какво ще изберат децата – ще решат на място. Именно за тях е организирана магическата работилница, която трите любими актриси ще водят, но родителите също са добре дошли да се присъединят.

Посетителите на Bulgaria Mall ще могат да се снимат и с най-различни шапки и специална рамка, които сякаш са „излезли“ от книгата „Шапкарите“.

„Един сън! Сънувах вълшебните Шапкари, докато снимахме Carnival Row, където има много прекрасни шапки“ - това е отговорът на Тазмин Мърчант, когато я питат как й идва идеята за историята в романа.

А иначе – книгата разказва за Шапкарите - семейство занаятчии, които омагьосват всяка от шапките, които произвеждат. Кордилия Хатмейкър изучава този предаващ се от поколение на поколение занаят, докато един ден баща й не изчезва по време на мисия за събиране на съставки за шапки. Тя е твърдо решена да го намери. В същото време древното съперничество между семействата на Занаятчиите заплашва да излезе на повърхността. Историята се заплита още повече, когато някой започва да използва магията, за да постави началото на война. Кордилия трябва да разбере кой и защо.

Събитието ще се проведе на 15 януари 2023 г., неделя, в 11:30 ч. в Bulgaria Mall, ниво партер. Вход свободен.

Заповядайте!

 

Автор:
Виолета Цонкова
Публикация:
12.01.2023 г. 15:11
Етикети:
Росица КазаковаМая Бежанскадетски романпредставяне на книга
Вероника Петрова
Тамзин Мърчант
„Шапкарите“
издателство Noble Star Books
Посетено:
539
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36178-maya-bezhanska-veronika-petrova-i-rositsa-kazakova-praznuvat-denya-na-shapkite