Издания / премиери

Представяне на общоуниверситетско преводно издание „Испански разкази за любовта“ със съставител Любка Славова

11 януари 2023 г., 15.00 ч., Нов български университет

Представяне на общоуниверситетско преводно издание „Испански разкази за любовта“ със съставител Любка Славова

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Чужди езици и култури“ представят общоуниверситетско преводно издание „Испански разкази за любовта“ със съставител Любка Славова на 11 януари 2023 г. от 15.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Събитието е с водещ Любка Славова.

След темата за Бъдни вечер, Коледа и Нова година и темата за морето, сега екипът от студенти в НБУ събра кураж да се заеме с подбор и превод на разкази, посветени на любовта. Любовта е може би най-мащабната тема изобщо в литературата, но въпреки това изглежда неизчерпаема. Подбраните автори разкриват анатомията на чувствата от различни ракурси и същевременно дават възможност на съвременния читател да хвърли ретроспективен поглед върху емоционалния свят на една недалечна епоха и да се запознае с интересни постижения на испанската литература от втората половина на ХІХ и началото на ХХ век.

Ще откриете книгата в Електронния каталог на изданията на НБУ.

* * *

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
06.01.2023 г. 13:42
Посетено:
1103
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36148-predstavyane-na-obshtouniversitetsko-prevodno-izdanie-ispanski-razkazi-za-lyubovta-sas-sastavitel-lyubka-slavova