Издания / премиери

Премиера на класиката за географските открития „Как открихме света“

15 декември, 18.00 ч., НБУ в ЦЕНТЪРа

Премиера на класиката за географските открития „Как открихме света“

 

◊ ПОКАНА

НБУ в ЦЕНТЪРа и Издателство „Световна библиотека“ представят класиката за географските открития „Как открихме света“.

Премиерата ще се състои на 15 декември от 18.00 ч. в Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ на ул. „Г. С. Раковски“ 191Б и е с водещи д-р Владимир Трифонов и Александър Тренев.

Книгата предлага и визуална представа за опознаването на света от най-древни времена до откриването на Южния полюс, а след това – и до покоряването на Еверест чрез многобройни исторически карти, гравюри, миниатюри, картини и фотографии, в които оживяват образите от този вълнуващ разказ. Увлекателно четиво за всички възрасти! Чудесен помощник за учениците! Повече от 380 великолепни илюстрации и карти!

Как открихме света? Как нашите представи за него еволюират от библейските времена, когато тъмнина обгражда Едем, до съвременното си състояние? От пътешествията на финикийци, египтяни, гърци и римляни, през поклоненията до Йерусалим, търговските кервани на Средновековието и епохата на Великите географски открития до епичното проучване на Африка и полярните области Маргарет Синг ни предава увлекателно епос с несравними мащаби. Неговите герои са невъобразимо решителни, преследващи мечтите си с цената на всичко, в безброй случаи и на собствения си живот. Те вярват, че „няма море, което да не може да се покори, нито земя, която да не може да се прекоси“. Затова тази книга е „хроника на впечатляваща издръжливост и решителност, без аналог в човешката история…“!

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
12.12.2022 г. 17:09
Етикети:
фотографиикартиниминиатюригравюрид-р Владимир ТрифоновНБУ в ЦЕНТЪРаНБУ
исторически карти
Маргарет Синг
„Как открихме света“
Александър Тренев
издателство „Световна библиотека“
Посетено:
536
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36056-premiera-na-klasikata-za-geografskite-otkritiya-kak-otkrihme-sveta