Издания / премиери

Цветина Цолова представя втория си роман „Случаят с третата сила“

7 декември, 18:00 ч., НДК, щанд на издателство Artline Studios на Софийски международен панаир на книгата

Цветина Цолова представя втория си роман „Случаят с третата сила“

 

◊ ПОКАНА

Цветина Цолова представя втория си роман „Случаят с третата сила“

Събитието ще се състои на 7 декември от 18:00 ч. на щанда на издателство Artline Studios в НДК.

Градско фентъзи с елементи на мистерия – така Цветина Цолова определя новата си книга, която ще бъде представена по време на 49-ия Софийски международен панаир на книгата.

Цветина Цолова е разказвач на фантастични истории, а „Случаят с третата сила“ предоставя нова доза свръхестествени приключения. Действието на романа се развива в София, където главният герой Григор е просто студент. Той винаги е имал странното усещане, че в Софийския университет се крие някаква тайна. Едва в трети курс обаче започва да разплита мистерията благодарение на новия си съквартирант, приятелите си и… един необикновен клуб.

След поредица от невероятни случки Григор става част от тайно общество, което има свои правила и крие безброй опасности. Григор ще опита да намери място за себе си там, обаче трябва да внимава – желанието му да бъде специален може да се окаже опасно.

Междувременно зловещо стогодишно пророчество започва да се сбъдва и само най-могъщата есперска сила може да го спре. Оказва се, че Григор е обрекъл всички, без дори да го осъзнава.

Макар и наситена с напрегнати моменти, книгата на Цветина Цолова предлага на читателите една история, изпълнена с много чувство за хумор. Авторката споделя виждането, че: „Хуморът е най-доброто лекарство срещу горчивината на живота и понякога ни е нужна само една кратка весела история, за да се почувстваме по-добре“.

Почитателите на фантастични сюжети ще могат да разговарят с писателката за абсурдните ситуации, с които ни сблъсква животът, и да получат автограф по време на представянето на „Случаят с третата сила“.

Повече информация може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/1367114104032887

 

За автора:

Цветина Цолова е родена през същата година като фрапучиното в Starbucks. Заради любовта си към Yu-Gi-Oh! и други такива глупости учи японски в 18 СОУ. За да разочарова окончателно роднините, след това следва в НМУ (Нов магически университет) специалност „Кино и телевизия“. „Случаят с третата сила“ е вторият роман на Цвети. Тя е позната на читателите със сборника с разкази „Нулева година“ и романа „Да спасиш сън“ (изд. „Асеневци“), както и писателския си блог „Щукна ми“. „Хуморът е най-доброто лекарство срещу горчивината на живота и понякога ни е нужна само една кратка весела история, за да се почувстваме по-добре.“ - Цветина Цолова

 * * *

За допълнителна информация: Йоана Иванова
E-mail: joana@artline-comics.net

Site: www.artline-comics.net

Facebook: www.facebook.com/ArtlineStudios.LTD

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
07.12.2022 г. 11:03
Етикети:
издателство Artline Studiosпредставяне на книгароман
„Случаят с третата сила“
Цветина Цолова
Посетено:
553
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/36020-tsvetina-tsolova-predstavya-vtoriya-si-roman-sluchayat-s-tretata-sila