Издания / премиери

Представяне на поетичните книги „Слънчице в креватче“ от Калин Михайлов и ***(ДА) от Мая Стойчева

07 декември 2022 г., 19 ч., Национален студентски дом - София

Представяне на поетичните книги „Слънчице в креватче“ от Калин Михайлов и ***(ДА) от Мая Стойчева

 

◊ ПОКАНА

На 07.12.2022 г. от 19 ч. в Националния студентски дом в София (площад „Народно събрание“ № 10, Централно изложбено фоайе) ще бъдат представени две поетични книги, излезли с логото на издателство „Потайниче“ – „Слънчице в креватче“ от Калин Михайлов и ***(ДА) от Мая Стойчева.

Макар тези книги да са твърде различни по своята тоналност, едно от общите неща между тях е, че Калин Михайлов е редактор на стихосбирката на Мая Стойчева. Заповядайте да освежите вечерта си с некофеиново „две в едно“, съчетаващо не само две книги в едно представяне, но и поезия с визуален образ, а също поезия с музика.

За стихосбирката на Калин Михайлов ще говори д-р Росица Чернокожева, за тази на Мая Стойчева – нейният редактор, който е и литературен критик, а в музикалната част на програмата ще се включи бардът Виктор Макаров. Специално внимание ще бъде отделено на забележителното художествено оформление на книгите, дело на Йоана Михайлова и Ваня Вълкова. След представянето авторите ще бъдат на разположение за автографи и неформално общуване с гостите.

 

Автор:
Калин Михайлов; Мая Стойчева
Публикация:
02.12.2022 г. 15:40
Етикети:
Мая СтойчеваКалин МихайловВаня ВълковаЙоана Михайловапредставяне на книгипоезияхудожествена литература
***(ДА)
„Слънчице в креватче“
издателство „Потайниче"
д-р Росица Чернокожева
Посетено:
641
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/35981-predstavyane-na-poetichnite-knigi-slanchitse-v-krevatche-ot-kalin-mihaylov-i-da-ot-maya-stoycheva