Издания / премиери

Представяне на книгата „Обикновените приключения на господин Амигов, който живее близо до морето" от Елена Владова

3 декември 2022, 16:00 часа, Градска художествена галерия „Борис Георгиев" - Варна

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на представянето на книгата „Обикновените приключения на господин Амигов, който живее близо до морето" от Елена Владова и на вестник „Крайморска среща". Представянето ще се състои на 3 декември (събота) от 16,00 часа в Градската художествена галерия „Борис Георгиев".

Изданията ще представят Десислава Неделчева (литературен критик), Росица Тодорова (завеждащ отдел „Изкуство" в РБ „Пенчо Славейков" и Васил Павлов (редактор, журналист).

За изданията

Книгата Обикновените приключения на господин Амигов, който живее близо до морето"съдържа 20 разказа, посветени на живота в един крайморски град. Действието се развива в наши дни. Голяма част от героите живеят в Морската градина, където се намират техните къщи. Главен герой е господин Амигов, трето поколение гражданин и собственик на къща, който винаги е основен участник или инициатор на случващото се. Чрез поредицата от житейски събития читателят ще се разходи из алеите на Морската градина, ще се срещне с туристи, плажуващи и рибари, ще порисува на асфалта, ще си помечтае на фона на градския духов оркестър, ще се върне към миналото, понякога изпълнено с неподправена романтика. То намира място и във вестника, издаден с участието на всички герои: господин Амигов, неговите двама наематели, съседката Иванова, полицаят на района, диригентът на духовия оркестър, пенсионираният библиотекар, съседът меломан и госпожа Флора.

Вестник „Крайморска среща" е следствие от книгата, но е официално самостоятелно издание, чийто втори брой трябва да се появи догодина. Петдесет книги ще се разпространяват с притурка вестник. В бъдеще ще бъде организирана работилница, посветена на вестникарството.

„Обикновените приключения на господин Амигов, който живее близо до морето" е втората книга на Елена Владова с илюстрации на Радостина Загорова. Първата е „Нови 20 истории на Иванка Иванова" (Варна 2002 г.), когато и двете работят във вестник „Черноморие".

Изданията са осъществени с финансовата подкрепа на Фонд „Култура" на Община Варна. Представянето се осъществява с любезното съдействие на Градската художествена галерия „Борис Георгиев".

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
02.12.2022 г. 13:21
Етикети:
ВарнаДесислава НеделчеваРадостина ЗагороваЕлена Владовапредставяне на книга
вестник „Крайморска среща"
„Обикновените приключения на господин Амигов който живее близо до морето"
Посетено:
557
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/35978-predstavyane-na-knigata-obiknovenite-priklyucheniya-na-gospodin-amigov-koyto-zhivee-blizo-do-moreto-ot-elena-vladova