Издания / премиери

Представяне на дебютния роман на Паулина Георгиева "Симулацията"

29 ноември 2022 г.,18:30 ч., Литературен клуб „Перото"

Представяне на дебютния роман на Паулина Георгиева "Симулацията"

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на представянето на дебютния роман на Паулина Георгиева „Симулацията" на 29.11. (вторник) 2022 г. от 18,30 ч. в Литературен клуб „Перото". Входът е свободен. 

Паулина Георгиева е позната като автор на разкази, публикувани в медии и отличени в литературни конкурси. Текстовете ѝ изследват невидимите страни на човешката душа и ситуациите, които преобръщат живота. Историите, които разказва, изненадват читателя с неочакван край. Психологическата драма „Симулацията" е първият ѝ роман.

Авторката е носител на: Голямата награда на V Националeн литературен конкурс „Атанас Липчев", 2019; Специалната награда на Литературния конкурс „Кутия с неизпратени писма", организиран от Клуба на дейците на културата „Нов живец" – Атина, 2019; Отличие в националния конкурс за кратък разказ „Тетрадката", 2019.

Възпитаник е на НГДЕК „Константин Кирил Философ", магистър по история към Софийския университет „Св. Климент Охридски", сертифициран коуч към Института за интегрална психология. Водещ обучител е в международната програма за обучения на лидери с помощта на коне HorseDream. Завършила е курс по творческо писане на Фондация „Елизабет Костова". По професия е корпоративен ловец на глави.

Отзиви за „Симулацията":

Симулацията" е от книгите, в които Словото е на фокус – то е и тъкан, и образ, и смисъл на романа. То е и в началото, и в края на историята – многопластово изследване на човека като наблюдател и създател. Трима души разказват в различните си роли една и съща случка, за да помогнат на читателя да открие, че няма нищо по-важно от обичта и съпричастието.  

Модерен като структура и базисен като послание, романът „Симулацията" предлага нов поглед към създаването и преосмислянето на историите, с които човек измерва живота си.

~ Силвия Недкова, литературен публицист

 

„Симулацията" е  многопластова история, разказана увлекателно и с въображение. Тя провокира както ума, така и сърцето, и държи в напрежение до самия финал. Читателят се впуска в игра на чувства и мисли, проследявайки събитията, предизвикани от упражнение по творческо писане във Факултета по литература на Виенския университет. Авторски дебют, зареден с голям потенциал, „Симулацията" носи свежия въздух на съвременен европейски роман.

~ Мира Баджева, редактор и издател

 

Автор:
Елица Пенова
Публикация:
24.11.2022 г. 15:21
Етикети:
романпредставяне на книгаКнигомания
Паулина Георгиева
психологическа драма „Симулацията"
Посетено:
544
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/35923-predstavyane-na-debyutniya-roman-na-paulina-georgieva-simulatsiyata