Издания / премиери

Представяне на романа "Цяло тяло" от Цвета Делчева

Книгата ще представят д-р Митко Новков и Светлана Стойчева

Представяне на романа "Цяло тяло" от Цвета Делчева

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Ерго" и Институт Лист Ви канят на представянето на романа "Цяло тяло" от Цвета Делчева. Събитието ще се състои на 24 октомври, понеделник, от 18:30 часа в Институт Лист (бивш Унгарски културен институт), ул. "Аксаков" 16.

Книгата ще представят д-р Митко Новков и Светлана Стойчева, с участието на авторката Цвета Делчева и издателя Мартин Христов.

 

Цвета Делчева е юрист по образование и автор на шест книги с поезия – „Отвъд предела“ (Пан, 1992), „Изрядна нощ“ (Свободно поетическо общество, 1995), „Слънцето си е на мястото“ (Аквариум Средиземноморие, 2000), „За градовете и нещата“ (Стигмати, 2004), „Краят на лятото, вечността“ (Стигмати, 2006) и „Отворени възможности“ (Ерго, 2019), като последните три са преведени съответно на френски, немски и испански език и са издадени във Франция (2006), Австрия (2012) и Чили (2022). Цвета Делчева е автор и на два романа – „Реконструкция“ (Сиела, 2010), с второ преработено издание в електронно изд. Литернет (2016), и „Скъпи непознати“ (Ерго, 2015).

Има отличия от литературни конкурси за поезия и номинации за наградата „Хеликон“ за нова българска художествена проза за „За градовете и нещата“ и за „Реконструкция“, както и номинация за Годишната награда на портал „Култура“ за „Скъпи непознати“. Последната ѝ книга с поезия „Отворени възможности“ е отличена със специалната награда на името на Иван Николов – 2019 г. и с голямата награда на името на Христо Фотев – 2020 г.

* * *

Човек може да бъде убит два пъти, ако бъде убита и паметта за него. Хора от различни поколения, социални слоеве и професии се опитват да разкрият истината за една смърт, но и да се спасят от терзанията на вината. Техните свидетелства, изградени през темите за тялото и киното, обясняват много повече тях самите и възлагат разследването на читателя. „Цяло тяло“ е съвременен криминално-психологически роман, в който се разискват 16 версии за едно произшествие/нещастен случай/престъпление, от които всяка една може да бъде колкото вероятната, толкова и невероятна...

Светът беше обхванат от епидемия от самотни мъже и жени. Във Франция броят на браковете само за едно поколение беше спаднал наполовина. Бяха експериментирани най-различни модели – отворен брак, полигамни връзки, имуществено необвързващо съжителство и какво ли не. Младите отказваха да имат деца. Понеже децата са голяма отговорност и голямо бреме, подчиняват живота ти и те лишават от свободното ти време, не можеш да пътуваш, да почиваш, да се наслаждаваш на нечия компания без ограничения. Да се посветиш на работата си. Свършекът на света минаваше през благоденствието. Повече ресурси за по-малко хора. Беше модерно да се живее за себе си. Модерен беше егоизмът. Жените не искаха тялото им да се променя. Мъжете преди 30-годишна възраст не искаха да се обвързват, а след това вече не бяха физически привлекателни и желани от жените.

 

Предварителна поръчка на книгата с 10% отстъпка:  https://store.ergobooks.eu/product/tsyalo-tyalo-tsveta-delcheva/.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
23.10.2022 г. 11:51
Посетено:
647
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/35645-predstavyane-na-romana-tsyalo-tyalo-ot-tsveta-delcheva