Издания / премиери

Представяне на поетичната книга "Право на самота" от Айча Заралиева в Търговище

13 октомври 2022, 18:00 ч., Кафе-клуб към ОНЧ "Напредък" - Търговище

Представяне на  поетичната книга "Право на самота" от Айча Заралиева в Търговище

 

◊ ПОКАНА

Издателство Библиотека България и ОНЧ "Напредък", Търговище
п р е д с т а в я т

"Право на самота" от Айча Заралиева

Айча Заралиева се завръща в родното си място, за да представи на своите читатели най-новата си поетична колекция. Заповядайте, за да чуете на езика на поезията нейната гледна точка за живота и света като изконното човешко право – "Право на самота".

Думи за книгата и работата по нейното създаване ще сподели редакторът ѝ, Симеон Аспарухов, който пише за нея следното: "Правото на самота има онзи човек, който е разбрал колко силно може да прегръща щастието и колко бързо то може да си отиде със залеза. Самотата не е време, а процес на самопознаване и разгръщане до степен приемане на всяко на пръв поглед недоразумение във взаимоотношенията ни."

Д-р Айча Заралиева е родена на 01.04.1986 г. в Търговище. През 2002 г. се включва в създадения в родния ѝ град творчески клуб „Фотони“, където участва в множество литературни рецитали и спектакли. Публикува стихотворения и кратки прозаични текстове в издаваните от клуба в-к „Ние“ и различни сборници.

Завършва специалност медицина през 2011 г. в Медицински университет-София, и специалност здравен мениджмънт в УНСС София през 2013 г.

Дебютът ѝ „Пълнолуние“ е издаден през 2013 г., а пет години по-късно излиза и „Спомени за рециклиране“. Нейни текстове са помествани в периодичния печат, списания, сборници и антологии, както и в популярни онлайн издания.

„Право на самота“ е третата ѝ поетична книга.

* * *

13 октомври 2022, 18:00 ч.
Кафе-клуб към ОНЧ "Напредък", площад „Стоян Мавродиев" № 31

Вход свободен!
Очакваме ви!


Събитието във Фейсбук: https://fb.me/e/2Gt0TChbX 

 

 

Автор:
Издателство Библиотека България
Публикация:
11.10.2022 г. 11:26
Посетено:
496
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/35582-predstavyane-na-poetichnata-kniga-pravo-na-samota-ot-aycha-zaralieva-v-targovishte