Издания / премиери

Представиха "Сайбиевата невеста" и "Последна молитва" на Боян Боев в Хасково

Организатори на събитието бяха Регионална библиотека "Христо Смирненски" и Гражданско сдружение "Родопско утро"

Представиха "Сайбиевата невеста" и "Последна молитва" на Боян Боев в Хасково

 

Тази вечер в Читалня №1 на Регионална библиотека „Христо Смирненски” се състоя представянето на романите на младия автор Боян Боев „Сайбиевата невеста” (2019) и „Последна молитва” (2022).

Организираната от Библиотеката и Гражданско сдружение „Родопско утро” творческа вечер беше открита от заместник-председателя на сдружението и председател на Студентски клуб „Проф. д-р Асен Златаров” Антон Атанасов, който представи биографията и творчеството на автора, като акцентира върху факта, че романът му „Сайбиевата невеста” е трябвало да бъде представен в Града на Богородица в края на февруари 2020 г., но ковид пандемията е попречила това да се случи. В обширното си слово говори за достойнствата на новия роман на Боян Боев „Последна молитва” и направи съпоставка между неговия стил и начина, по който пишат Елин Пелин и Георги Караславов. Впоследствие думата взе авторът, който разказа важни моменти от процеса на написване на творбата, като се фокусира върху основните сюжетни линии, които е вплел в книгата си, част от която прочете студентът по право от Димитровград Добромир Зафиров. Чрез своя неподражаем стил той успя да привлече интереса на публиката, която го слушаше безмълвна.

Представянето приключи с подаръци от страна на директора на библиотеката Анна Щилянова, раздаване на автографи и обещание за нови срещи.

 

Автор:
Антон Атанасов
Публикация:
20.09.2022 г. 20:58
Посетено:
545
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/35433-predstaviha-saybievata-nevesta-i-posledna-molitva-na-boyan-boev-v-haskovo