Издания / премиери

Представят "Сайбиевата невеста" и "Последна молитва" на Боян Боев в Хасково

Организатори на събитието са Регионална библиотека "Христо Смирненски" и Гражданско сдружение "Родопско утро"

Представят "Сайбиевата невеста" и "Последна молитва" на Боян Боев в Хасково

 

◊ ПОКАНА

Регионална библиотека „Христо Смирненски” и Гражданско сдружение „Родопско утро” имат удоволствието да Ви поканят на представянето на романите на Боян Боев „Сайбиевата невеста” (2019) и „Последна молитва” (2022). Събитието ще се състои на 20 септември (вторник) от 17:30 часа в Читалня №1 на РБ „Христо Смирненски”. Слово за автора ще произнесе студентът по история Антон Атанасов, а откъс от най-новата му творба ще прочете студентът по право Добромир Зафиров.

Боян Боев е на 29 години и е от град Ямбол. По образование е икономист, но по призвание – писател. Пише от ученическите си години, като експериментира с различни по жанр произведения – стихотворения, приказки, криминални разкази, докосващи сърцето истории по действителни случаи, много от които са част от български и чужди сборници, списания и интернет сайтове и могат да бъдат прочетени в личния му блог – www.boyanboev.blogspot.com. Първият му публикуван разказ носи името „Тъмна вечер” и е част от литературния алманах „Изгреви над Тунджа” (2009). През 2017 г. негов материал е публикуван в учебник по литература за 6. клас на издателство „Просвета”, одобрен от МОН за учебната 2017/2018 г. Известен е най-вече с романите си „Сайбиевата невеста” и „Последна молитва”. Критиката ги приема положително и оприличава стила на автора на този на класиците на българската литература Елин Пелин и Йордан Йовков.

 

 

Автор:
Антон Атанасов
Публикация:
13.09.2022 г. 22:29
Посетено:
710
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/35390-predstavyat-saybievata-nevesta-i-posledna-molitva-na-boyan-boev-v-haskovo